Hirmagazin.eu
Főoldal » Veszélybe került Angelina Jolie és Brad Pitt háza
Bulvár

Veszélybe került Angelina Jolie és Brad Pitt háza

hirmagazin 2015 05 22 124848

2015. 05. 22. – 10:38
forrás: dailymail.co.uk

A sztárpár tengerparti otthonát is komolyan veszélyezteti a kaliforniai partoknál kifolyt 11 ezer millió liter olaj.
Már kevesebb, mint egy mérföldnyire van Angelina Jolie és Brad Pitt 11 hektáros luxusotthonától az óriási olajfolt. A 5 millió dollárt érő Santa Barbara-i ingatlan környezete komoly veszélybe kerül, ha a természeti katasztrófának is beillő fekete folt eléri a ház előtti partvonalat.

Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint, a nyugati szél továbbra is a hírességek rezidenciája felé tolja a kifolyt kőolajat, így nagy a valószínűsége, hogy Pitték aranyló homokja hamarosan elfeketül..

Partra mosott olaj a Santa Barbara-i turistaparadicsom közelében 2015. május 20-án, miután egy csővezeték átszakadása miatt legkevesebb 80 ezer liter nyersolaj ömlött a tengerbe. Az olajfolt 14 kilométer hosszan lebeg a felszínen a csendes-óceáni partvidék mentén. (MTI/EPA/Michael Nelson)

Az érintett partszakaszon olyannyira súlyos a helyzet, hogy az élővilág is komoly veszélybe került, a halászatot is betiltották, jelenleg nem tudni, mikorra tudják eltávolítani a szennyeződést az óceánból.

Nagy mennyiségű olaj ömlött a tengerbe Kaliforniánál

 

2015. 05. 21. – 11:53

forrás: MTI

Egy csővezeték átszakadása miatt több tízezer liter nyersolaj ömlött a tengerbe Kalifornia partjainál, a turisták körében közkedvelt Santa Barbara-i turistaparadicsom közelében; a hatóságok nagy erőket mozgósítottak a több kilométeren elterülő olajszennyezés felszámolásához.

Az olajszivárgást kedden észlelték. Jennifer Williams, a parti őrség szóvivője közölte, szerdán helikopterekből felmérték a környezetszennyezés nagyságát: a csendes-óceáni partvidék mentén 14 kilométer hosszan terül el az olajfolt. A hatóságok becslése szerint mintegy 400 ezer liter olaj szivárgott ki, és ebből 80 ezer ömlött a tengerbe. Egyelőre nem tudni, mi okozta az 1987-ben épült, hatvan centiméter átmérőjű kőolajvezeték átszakadását.

Fehér védőruhás kárfelszámoló csoportok tisztogatják a Refugio Beach strandját. A kármentesítés idejére kiürítettek egy kempinget. Több környezetvédelmi csoport megkongatta a vészharangot a viszonylag kicsinek számító olajszennyezés hosszú távú következményei miatt.

 

 

Nyersollajjal szennyezett a Santa Barbara-i turistaparadicsom

Az Egyesült Államokban május 30-án tartják a háborús hősök emléknapját (Memorial Day), és ilyenkor turisták ezrei keresik fel a Santa Barbara-i üdülőövezetet, ezúttal azonban az olajszennyezés miatt várhatóan máshova fognak menni.

Santa Barbara környékén történt 1969-ben az Egyesült Államok történetének egyik legsúlyosabb környezeti katasztrófája: mintegy 13-16 millió liter nyersolaj ömlött a tengerbe egy olajfúró platformon történt robbanás következtében. Ez a környezeti katasztrófa adta Gaylord Nelsonnak, Wisconsin korábbi szenátorának azt az ötletet, hogy évente, szerte a világon tartsák meg a Föld napját.

 

Hasonló hírek

Felismered a képen látható világhírű színésznőt?

info

Kiakasztotta a hotel személyzetét Adele

Edit

Tolvai Reni a Fitness Világbajnokságon

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------