Image default
Bulvár

Veszélybe került Angelina Jolie és Brad Pitt háza

hirmagazin 2015 05 22 124848

2015. 05. 22. – 10:38
forrás: dailymail.co.uk

A sztárpár tengerparti otthonát is komolyan veszélyezteti a kaliforniai partoknál kifolyt 11 ezer millió liter olaj.
Már kevesebb, mint egy mérföldnyire van Angelina Jolie és Brad Pitt 11 hektáros luxusotthonától az óriási olajfolt. A 5 millió dollárt érő Santa Barbara-i ingatlan környezete komoly veszélybe kerül, ha a természeti katasztrófának is beillő fekete folt eléri a ház előtti partvonalat.

Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint, a nyugati szél továbbra is a hírességek rezidenciája felé tolja a kifolyt kőolajat, így nagy a valószínűsége, hogy Pitték aranyló homokja hamarosan elfeketül..

Partra mosott olaj a Santa Barbara-i turistaparadicsom közelében 2015. május 20-án, miután egy csővezeték átszakadása miatt legkevesebb 80 ezer liter nyersolaj ömlött a tengerbe. Az olajfolt 14 kilométer hosszan lebeg a felszínen a csendes-óceáni partvidék mentén. (MTI/EPA/Michael Nelson)

Az érintett partszakaszon olyannyira súlyos a helyzet, hogy az élővilág is komoly veszélybe került, a halászatot is betiltották, jelenleg nem tudni, mikorra tudják eltávolítani a szennyeződést az óceánból.

Nagy mennyiségű olaj ömlött a tengerbe Kaliforniánál

 

2015. 05. 21. – 11:53

forrás: MTI

Egy csővezeték átszakadása miatt több tízezer liter nyersolaj ömlött a tengerbe Kalifornia partjainál, a turisták körében közkedvelt Santa Barbara-i turistaparadicsom közelében; a hatóságok nagy erőket mozgósítottak a több kilométeren elterülő olajszennyezés felszámolásához.

Az olajszivárgást kedden észlelték. Jennifer Williams, a parti őrség szóvivője közölte, szerdán helikopterekből felmérték a környezetszennyezés nagyságát: a csendes-óceáni partvidék mentén 14 kilométer hosszan terül el az olajfolt. A hatóságok becslése szerint mintegy 400 ezer liter olaj szivárgott ki, és ebből 80 ezer ömlött a tengerbe. Egyelőre nem tudni, mi okozta az 1987-ben épült, hatvan centiméter átmérőjű kőolajvezeték átszakadását.

Fehér védőruhás kárfelszámoló csoportok tisztogatják a Refugio Beach strandját. A kármentesítés idejére kiürítettek egy kempinget. Több környezetvédelmi csoport megkongatta a vészharangot a viszonylag kicsinek számító olajszennyezés hosszú távú következményei miatt.

 

 

Nyersollajjal szennyezett a Santa Barbara-i turistaparadicsom

Az Egyesült Államokban május 30-án tartják a háborús hősök emléknapját (Memorial Day), és ilyenkor turisták ezrei keresik fel a Santa Barbara-i üdülőövezetet, ezúttal azonban az olajszennyezés miatt várhatóan máshova fognak menni.

Santa Barbara környékén történt 1969-ben az Egyesült Államok történetének egyik legsúlyosabb környezeti katasztrófája: mintegy 13-16 millió liter nyersolaj ömlött a tengerbe egy olajfúró platformon történt robbanás következtében. Ez a környezeti katasztrófa adta Gaylord Nelsonnak, Wisconsin korábbi szenátorának azt az ötletet, hogy évente, szerte a világon tartsák meg a Föld napját.

 

Hasonló hírek

43 évesen újra gyereket akar Gregor Bernedett

Mazsi

Egy kamionos őrült ötlete a kamionja védelmére

info

Előkerült Diana sosem látott, kézzel írt levele, ez áll benne

Mazsi