Hirmagazin.eu
Főoldal » „Vertek, igen, engem is vertek” – Rettenetes családi titkot árult el az apjáról Hobo
Bulvár

„Vertek, igen, engem is vertek” – Rettenetes családi titkot árult el az apjáról Hobo

Budapest — Döbbenetes, több évtizedes titokról rántotta le a leplet Földes László Hobo (75). A legendás blueszenész bevallotta: életének első szakasza valósággal maga volt a pokol, gyerekkorában ugyanis verte az apja.

Hobo édesapja, Földes László ismert kommunista politikus volt, az MSZMP Központi Bizottságának tagja, később belügyminiszter-helyettes lett.

Keményvonalas káderként szolgálta a pártot, a Kádár-korszakban csúcsra jutott, ám a férfi apaként – ahogy Hobo az ATV Spiriten csütörtök este adásba kerülő Húzós műsorában elárulta – megbukott.

Földes László a Kádár-korszak keményvonalas szolgálója volt, otthon is durva szigort tartottFöldes László a Kádár-korszak keményvonalas szolgálója volt, otthon is durva szigort tartott

Nem tudta például elfogadni fia szabad, csavargó lelkét.

– Kétféle csavargó volt és van. Van, aki szeret csavarogni, ismerkedni, utazni, van, akinek meg menekülnie kell. Nekem menekülnöm kellett. Az, hogy én csavargó vagyok, egy pejoratív valami volt az apám számára. Én így lettem csavargó, nem úgy, mint az igazi hobók, akik elmentek kalandokat keresni. Nekem jobb volt máshol, mint otthon – sóhajtott Földes, majd óvatosan, mint aki talán még mindig fél attól, mi lehet majd a következménye, kimondta a döbbenetes szavakat.

Vertek, igen, engem is vertek

– vallotta be a dalszerző.

Hobo azt is elárulta, a két éve a Nemzeti Színházban bemutatott Hé, Magyar Joe! című dráma gyerekkorról szóló, súlyos sorai nem a képzelet szüleményei.

– A Hazafelé az iskolából című szám az tele van ilyen önéletrajzi dolgokkal, persze, szép dolgokkal is, nem csak a félelemmel – magyarázta Hobo, aki talán éppen azért írta bele a műbe a múltját, hogy végre kiírhassa a fájdalmát.

Azt, amely sokáig kísértette, sőt, a mai napig hatással van a mindennapjaira is.

– Az, hogy kisfiú vagy és félsz, hogy este mi lesz otthon, az nem múlik el soha. Az emberben a rossz dolgok benne vannak – jelentette ki a Hobo Blues Band alapítója, aki talán ezért is kereste a színpadon a visszaigazolást, a tapsot, hogy elfeledje a gyerekkori poklot.

– Engem meggyógyított a szeretet, nem vagyok bajban. De vannak dolgok, amiket sosem heversz ki – árulta el Hobo, aki korábban is szűkszavúan nyilatkozott apjáról, részben azért, mert évtizedekig támadták, hogy miatta lett sikeres, részben pedig, mert semmivel nem tudott azonosulni, amit az apja képviselt.

Álnéven írt újságokban

Földes László Hobo annyira menekülni akart apja árnyékától, hogy amikor irodalmi újságokban kezdett publikálni, a Szerémi László nevet használta.

– Meg akartam szabadulni ettől a Földes László névtől. Jobban tettem volna, ha megszabadulok, ennek családi okai vannak – jelentette ki a zenész, majd meg is magyarázta, honnan jött ez a név. – A nagyszüleimet hívták Szeréminek, ez volt az írói nevem, ami persze, órák alatt lekopott, mert mindenki tudta, hogy én vagyok, Hobo vagyok – mondta a zenész a Húzós című műsorban, amelynek részei minden hétköznap este 20:20-kor kerülnek adásba.

Hasonló hírek

Nem vicc: pofozóbajnokság lehet Magyarországon.. – elképesztő videó

Géza

Súlyos beteg: összeesett az utcán a legendás magyar zenész

Mazsi

Kiderült, mi lesz Katalin hercegnével, ha…

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------