Hirmagazin.eu
Főoldal » Vérnyomáscsökkentő botrány: Senki nem tudja, mi a megoldás
Életmód hírek

Vérnyomáscsökkentő botrány: Senki nem tudja, mi a megoldás

Vérnyomáscsökkentő-riadó: a betegeknek nem szóltak! Felfüggesztette az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) huszonhét vérnyomáscsökkentő forgalmazását. Teljes a káosz.

Az OGYÉI a honlapján közölte a felfüggesztést, de először sem az orvosok, sem a betegek nem kaptak tájékoztatást arról, mi a teendő, szedhetik-e azok, akik már kiváltották, visszaveszik-e a patikák a felfüggesztett gyógyszert.

Miért nem szólnak azoknak, akiket a leginkább érint a feltételezett gyártási hiba?

Vérnyomáscsökkentő botrány: Senki nem tudja, mi a megoldás

Nyugodtan vegye csak be, a lakosságra nem vonatkozik a visszahívás

– mondta egy idős hölgynek a patikában a gyógyszerész. Kissné Gál Rozália azonban aggódik: azt olvasta a menye, hogy az általa szedett vérnyomáscsökkentőt visszahívták, azért is ballagott le a patikába, nehogy baja legyen tőle.

“Nem értem, nekünk, betegeknek miért nem szóltak. A menyem szerint veszélyes lehet, ha tovább szedem, mert alapanyag hiba miatt függesztették fel a gyártást. Micsoda dolog, hogy nekem, aki beszedem, nem szólnak, hogy baj van?”

– értetlenkedett az évek óta magas vérnyomásban szenvedő asszony.

Az OGYÉI a honlapján és Facebook-oldalán közölte, hogy elővigyázatosságból, a betegek biztonsága érdekében

június 29-i hatállyal felfüggesztette több valsartan hatóanyag tartalmú vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását a készítmények gyártásához használt hatóanyag feltételezett minőségi hibája miatt.

Az intézet azonnal eljárást indított a hiba feltárása érdekében.

„Tekintettel arra, hogy a hatóanyag több tagállamban forgalomban lévő készítményben is felhasználásra kerül, a bejelentést az Európai Gyógyszerügynökség is vizsgálja… A gyógyszerügyi hatóság jövő hét első napjaiban tájékoztatja az egészségügyi szakembereket, szükség esetén a betegeket a további teendőkről” – szól a közlemény, amihez később – talán éppen a kialakult bizonytalanságot tapasztalva – hozzátették: azok a betegek, akik a felfüggesztéssel érintett gyógyszerek valamelyikét szedik, továbbra is folytathatják a terápiát. 

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

12 ok, amiért egy nő sem szeretne újra húszéves lenni

Mazsi

Vannak olyan trendek, amelyeket érdemes követni

Edit

12 tonnás járgányával Krisztina az utak királynője

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------