Image default

Több mint 300 embert végeztek ki az utóbbi napokban az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet harcosai az általuk ellenőrzött észak-iraki Moszulban – közölte hétfőn egy kurd biztonsági forrás.

Vérfürdő Moszulban

„A kivégzettek valamennyien a rendőrség és a hadsereg volt tagjai, valamint polgári aktivisták voltak, akiket az IÁ az iraki biztonsági erőkkel való együttműködéssel vádolt meg” – ismertette Mahmúd Szúrcsi, a Moszul felszabadításával megbízott Nemzeti Mozgósítás nevű kurd szervezet szóvivője. Szúrcsi nem tért ki arra, hogy pontosan mikor hajtották végre a gyilkosságokat Ninive tartomány székhelyén.

A tömeges kivégzések azt bizonyítják, hogy az IÁ harcosai tényleg tartanak Moszul lakóitól, akik nem támogatják a csoport által képviselt szélsőséges iszlámot – mondta a szóvivő a Hszinhua kínai hírügynökségnek.

Az iraki fővárostól, Bagdadtól mintegy 400 kilométerrel északra található Moszult 2014 júniusa óta tartja ellenőrzése alatt az Iszlám Állam. A városnak a dzsihadisták bevonulása előtt 2 millió lakosa volt, többségében szunniták. Az IÁ kezén lévő városok közül Moszul a legnagyobb.

Forrás: kárpáthír

Hasonló hírek

Meghátrált az olasz kormány

Géza

Törökország betonfalat épít a szír határon

info

Szemléletváltás történt a bevándorlással kapcsolatban Európában

Géza