Image default
Otthon, lakberendezés, kert

Veranda – valamennyi ízlésre

Minden háznak kellene legyen verandája. A terasztól eltérően, a veranda a háznak azon helyisége, amely szintén kültéri, de fedett és zárt, így bármelyik évszakban tökéletes pihenőhelyként szolgál. Fotó: homedit.com

2015-08-21_085102

Ezen helyiség legfőbb jellemzője általában az üvegből megépített fal és/vagy tetőzet. Ezáltal a természetes fény elárasztja a belteret, melegséget, kellemes hangulatot teremtve. Mi több, a rideg beton- vagy téglafalakkal ellentétben, a hatalmas ablakok gyönyörű panorámát tárnak a szemünk elé, a kert szépségeiről.Ami a veranda berendezését illeti, az első és legfontosabb tényező a rendelkezésre álló terület. Amennyiben tágas a tér, a veranda akár nappalinak is berendezhető, és meg lehet toldani egy ebédlő-résszel is, amely szintén nagy örömére szolgál majd a családnak, nem kevésbé az étvágynak! Mindemellett a berendezési stílusnak egyeznie kell a ház többi helyiségében honos jegyekkel.

Ennek értelmében, válogatni lehet a klasszikus verandák közül, ahol az antik bútorok társaságában díszeleg az elegáns kandalló, és a kiegészítők is tartják a színvonalat: értékes csillárok, minőségi textíliák és dekorációk gondoskodnak a kényelemről.

Aztán ott vannak a „laza”, vakációs hangulatú verandák is, amelyek egy kis countryt ötvöznek egy kis eleganciával, de nem elhanyagolhatók a hagyományos, rusztikus jegyeket hordozó helyiségek sem, amelyek szintén képesek a legrövidebb idő alatt elnyerni a tetszésünket. Az olyan anyagok, mint a vessző vagy kovácsolt vas elvégzik a dolgukat, és megszemélyesítik a belteret. Továbbá egy hinta/függőágy felszerelése is jól jöhet, amelyet heverőként hasznosíthatsz.

Ne feledkezz meg az olyan kiegészítőkről sem, mint a szőnyegek, díszpárnák, éjjelilámpák vagy virágkaspók. A verandának is ugyanaz a rendeltetése, mint a ház többi helyiségének: biztosítania kell számodra a kényelmet, a kikapcsolódást, olyan helynek kell lennie, ahol jól érzed magad és ahová szívesen térsz vissza. Ez vezéreljen hát a dekoráció és berendezés kialakításában!

Forrás: Arany gondolatok

Hasonló hírek

4 biztos trükk a vasaló talpának megtisztítására – Nem csak szebb lesz, de jobban is vasal majd!

Mazsi

Jól mutatna az otthonodban a kenciapálma

info

Ezért tegyél harisnyanadrágot a cserepes növények földjébe

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------