Hirmagazin.eu
Főoldal » Velünk élő probléma, allergiában a poratka az egyik legnagyobb kihívás. De miért is kellene mindig szenvedni, vagy gyógyszert szedni?
Egészség - betegség

Velünk élő probléma, allergiában a poratka az egyik legnagyobb kihívás. De miért is kellene mindig szenvedni, vagy gyógyszert szedni?

A gyógyszeres terápia, az allergiaellenes gyógyszerek használata „csak” az allergiás panaszok tüneti kezelésére szolgál, és az idő múlásával egyre nagyobb dózisokra van szükség. Az allergiás megbetegedések kezelésének ideális módja – a panaszok több-kevesebb sikerrel való enyhítése helyett – az oki kezelés lenne. Erre már léteznek technikák!

 Velünk élő probléma, allergiában a poratka az egyik legnagyobb kihívás. De miért is kellene mindig szenvedni, vagy gyógyszert szedni?

Az allergia oki kezelése az allergia megelőzését ( www.aszpartat.hu ) jelenti, amiben lényeges szerepe van az allergén-kerülésnek, azaz az allergiát kiváltó ágensek beteg környezetéből való kiiktatásának. Ennek a megvalósítása azonban nehéz feladat… a lakás szellőztetésének visszafogása, a HEPA-filteres légszűrők használata, a ruhák gyakori mosása, esténkénti hajmosás a hajra tapadt allergénektől való megszabadulás érdekében és hasonlók szerepelnek az allergiás betegeknek adott tanácsok között. A takarítás sem tökéletes allergia-megelőző módszer: a porszívózás – az allergéneket még inkább felkavarva és eloszlatva – még ronthat is az állapoton; a törlőkendős letörlés pedig sokszor kevésnek bizonyul, mert az allergének mintegy 20 százaléka erősen tapad a különféle felszínekhez.

Velünk élő probléma, allergiában a poratka az egyik legnagyobb kihívás. De miért is kellene mindig szenvedni, vagy gyógyszert szedni 1

De akkor adjuk fel a küzdelmet? A válasz egyértelmű: NEM! (www.facebook.com/allergiagyorsteszt)

Folyamatosan születnek újabb és újabb innovációk ( www.aszpartat.hu ), amik hatásos és kíméletes módszert kínálnak a különféle légúti allergénektől való megszabadulásra.

 

Statisztikák alapján a poratkák, amikből akár két millió is található egy franciaágyban, a szénanáthás esetek mintegy feléért felelősek. Így a poratka kiváltotta allergia megelőzésében különös jelentősége lehet annak az ultrahangot kibocsájtó készüléknek, ami az emberi fül számára nem hallható, 40000 Hz frekvenciájú ultrahangot bocsájt ki. A mintegy 10 cm-es méretű „AllerDmx” készülék vegyszerektől és gyógyszerektől mentesen biztosít védelmet a poratkák által kibocsájtott légúti allergénektől.

Velünk élő probléma, allergiában a poratka az egyik legnagyobb kihívás. De miért is kellene mindig szenvedni, vagy gyógyszert szedni 2

Velünk élő probléma, allergiában a poratka az egyik legnagyobb kihívás. De miért is kellene mindig szenvedni, vagy gyógyszert szedni 3

A hálózatra csatlakoztatható – egyszerűen konnektorba dugható-, elektromos eszköz egy átlagos méretű lakásnak megfelelő terület (40-50 nm) poratka-allergénektől való mentesítéséért felel. Olaszországi klinikákon végzett vizsgálatok alapján a készülék 3 hónapos használata mintegy 28 százalékkal mérsékli a betegeknél az allergiás tünetekkel terhelt napok számát, és 22 százalékkal csökkenti a gyógyszerszedésüket. Egy másik vizsgálat a 4 és 15 év közötti gyermekeknél igazolta a 4 hónapig tartó „AllerDmx” készülék-használat eredményességét,- mind orrdugulás, mind orrfolyás, mind pedig tüsszentés tekintetében.

Mit jelent mégis a készülék beszerzésével kapcsolatos „beruházás” egy családnak? A termék ára körülbelül 5-6 orrcsepp vagy szemcsepp árával vethető össze (www.vitaminstation.hu), amely két év poratka irtásért nem is olyan nagy ár.

Allergiás betegségek, a tünetek megszüntetése érdekében történő fejlesztések célja egyre inkább az allergia okaink megszüntetése, ennek egyik nagyon jó példa ilyen új fejlesztésű és nagy hatékonyságú termék.

Velünk élő probléma, allergiában a poratka az egyik legnagyobb kihívás. De miért is kellene mindig szenvedni, vagy gyógyszert szedni?

Az ultrahang mechanikai rezgésein túl egyéb hatásmechanizmusú, allergént távol tartó vagy semlegesítő módszerekkel is folynak vizsgálatok. Az egyik kutatási irány a különféle allergének és az azokat szállító apró részecskék elektrosztatikus jellemzőinek a felderítésére irányul. Annak ismeretében ugyanis, hogy a környezetben előforduló allergének, illetve allergén hordozó szemcsék pozitív vagy negatív felületi töltéssel rendelkeznek, ellenkező töltésű molekulákkal sikeresen „csapdába ejthetők”, és „ártalmatlaníthatók”. Már piacra is kerültek az elektrosztatikus alapon működő, a mindennapokban praktikusan használható, az allergének bizonyos típusainak „közömbösítésére” kifejlesztett spray-k, oldatok és mosószer adalékok.

Mint látható, mind az allergia diagnosztikája (www.allergiagyorsteszt.hu), mind pedig kezelése területén jelennek meg újdonságok, amik egyszerűbbé és könnyebbé tehetik az allergiás betegek mindennapjait.

Forrás: Csomor Flórián

Hasonló hírek

Ez a két élelmiszer kulcsfontosságú lesz idős korban

Mazsi

Az afrikai vörös tea, más néven a rooibostea az egyik legegészségesebb a világon..

Géza

Ennyi citrom elegendő is a napi C-vitamin szükséglet fedezéséhez

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------