Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Végzetes találat: két kilométer távolságból lőtte agyon véletlenül áldozatát egy vadász Újfehértón

Újfehértó — Tragédiába torkollott egy vadászat Újfehértó mellett, miután egy vadra leadott lövés célt tévesztett, s egy két kilométerrel odébb lévő embert talált el a település egyik sűrűn lakott utcájában.

Információink szerint a vadász még csak nem is sejtette, hogy embert ölt. Ő ugyanis csak akkor szembesült tettével, amikor az egyenruhások bekopogtattak hozzá, majd közölték vele a szörnyűséget. A településen élőket megrázták a történtek.

– Épp kint ültem a kertben, amikor Pistát meglőtték – mondta még napokkal az eset után is megdöbbenve Kati néni, aki először nem értette, mi történt szomszédjával.

– Lövést nem hallottam, csak annyit láttam, hogy a kocsi és a kerítés között fekszik valaki, de nem gondoltam, hogy ekkora a baj. Hazafelé tartottam, amikor a mentők szirénáját hallottam, másnap pedig már láttam, hogy a rendőrök helyszíneltek – idézte fel a hölgy, hozzátéve: fia és unokája a történtek miatt csak félve látogatták meg őt.

– Egyszerűen érthetetlen, hogy fordulhat ilyen elő. Miért kell a fegyvert a város felé fordítani?! – tette fel kétségbeesetten a kérdést egy másik utcabeli, aki azt reméli, hogy a jövőben a vadászatot is betiltják a környéken.

Információnk szerint a meglőtt ember éppen lányával beszélgetett háza udvarán, amikor a találat érte.

Vadászatban jártas informátorunktól úgy tudjuk, hogy a lövedéket általában nagyvadak ellen szokták bevetni.

Mint fogalmazott, képes egy lovat is néhány másodperc alatt kivéreztetni, így a megsebzett férfinak esélye sem volt.

Az egyenruhások több nappal a tragédia után is helyszíneltek azon a területen, ahonnan a lövést leadhatták.

– A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya az Újfehértón történt haláleset körülményeit büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja – mondta megkeresésünkre a Szabolcs Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az esettel kapcsolatban kerestük az elhunyt nyugalmazott katonatiszt családját, de nem szerettek volna beszélni a történtekről.

Erre mesterlövész sem képes

A leghíresebb háborús mesterlövészek körében is csodaszámba megy, ha valaki két kilométer távolságból képes az emberi célt eltalálni

A lövedék közel 4-6 másodpercen át repül, 3-4 métert is esik a pályája. Mindezt figyelembe kell venni célzáskor, ráadásul a szél is méterekkel eltérítheti oldalirányba a röppályát, ezt is bele kell kalkulálni.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Egy fővárosi egészségügyi intézményből eltűnt egy beteg, rendőreink a lakosság segítségét kérik..

Géza

Török és magyar embercsempészeket fogtak el

info

Dunai hajóbaleset: telefonos bűnügyi felügyelet alatt marad a Viking Idun kapitánya

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------