Hirmagazin.eu
Főoldal » Vegyes fogadtatásban részesült Gyurcsány Ferenc a tüntetésen
Belföldi hírek

Vegyes fogadtatásban részesült Gyurcsány Ferenc a tüntetésen

Az ellenzéki politikusok a hatalomért bármire képesek, akár erőszakra és a közintézmények elfoglalására is – erről beszélt a Fidesz frakció szóvivője. Halász János szerint árulkodó Gyurcsány Ferenc hétfői nyilatkozata.

A volt kormányfő arról beszélt, hogy a mostani tüntetések már nem valamelyik törvény ellen zajlanak, hanem az a cél, hogy megbukjon a rendszer – közölte az M1 Híradója.

Repülő üvegek, füstbombák és rendőrsorfalnak feszülő tömeg – az elmúlt napok tüntetéseinek jól ismert képei ezek. A demonstrációkat kezdetben az önkéntes túlmunkáról szóló törvény elfogadása miatt hirdették meg, a megmozdulások azonban többször is randalírozásba csaptak át. A tüntetők egy csoportja padokat, növényeket, kukákat gyújtogatott.

A Kossuth téren felállított karácsonyfát, de még a rászoruló gyerekeknek szánt szánkókat sem kímélték. Közben többször is keresztényellenes bekiabálásokat lehetett hallani.

A tüntetéseken az ellenzéki pártok is folyamatosan szerepeltek, a Momentum elnöke a demonstráció erőszakos részébe is bekapcsolódott.

Békés tüntetők helyett jórészt Soros György szervezeteinek kitartottjai és politikai aktivisták vettek részt a demonstrációkon, akiknek nem a túlmunkatörvénnyel volt gondjuk – az elmúlt napokban az elemzők többször is erről beszéltek e tüntetések kapcsán. A Nézőpont Csoport vezetője szerint ez a politikai haszonszerzés az oka annak is, hogy az ellenzéki pártok kihasználták a demonstrációkat.

Az MTVA székház elé még Gyurcsány Ferenc is kilátogatott, annak ellenére, hogy a 2006-os események miatt vegyes fogadtatásban részesült. Hétfőn éppen Gyurcsány Ferenc ismerte el, hogy a tüntetéseknek nem az önkéntes túlmunkatörvény elleni tiltakozás a célja.

„Ma már nem egyik vagy másik törvénnyel szemben küzdünk. Azért küzdünk, hogy ez a rendszer, úgy, ahogy van, megbukjon. És új szabályok szerint, új választójogi törvény szerint, tisztességes választásokon, olyan parlament jöjjön létre, amely valójában tükrözi a népakaratot. Ezért folytatjuk a tüntetéssorozatot” – nyilatkozta Gyurcsány Ferenc.

Az ellenzéki politikusok a hatalomért még az erőszakra is képesek – erről már a Fidesz-frakció szóvivője beszélt. Halász János hangsúlyozta: az ellenzék választási kudarca után ezúttal akár erőszakos eszközökkel is megpróbálják megszerezni a hatalmat.

forrás: M1

Hasonló hírek

Erősödik a főpolgármester szerepe a budapesti fejlesztésekben (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Szijjártó szerint nem hasonlítható össze 1956 a mostani népvándorlással

Edit

Aminek érdemes utánamenni a csok előtt

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------