Image default
Belföldi hírek

Vegyes fogadtatásban részesült Gyurcsány Ferenc a tüntetésen

Az ellenzéki politikusok a hatalomért bármire képesek, akár erőszakra és a közintézmények elfoglalására is – erről beszélt a Fidesz frakció szóvivője. Halász János szerint árulkodó Gyurcsány Ferenc hétfői nyilatkozata.

A volt kormányfő arról beszélt, hogy a mostani tüntetések már nem valamelyik törvény ellen zajlanak, hanem az a cél, hogy megbukjon a rendszer – közölte az M1 Híradója.

Repülő üvegek, füstbombák és rendőrsorfalnak feszülő tömeg – az elmúlt napok tüntetéseinek jól ismert képei ezek. A demonstrációkat kezdetben az önkéntes túlmunkáról szóló törvény elfogadása miatt hirdették meg, a megmozdulások azonban többször is randalírozásba csaptak át. A tüntetők egy csoportja padokat, növényeket, kukákat gyújtogatott.

A Kossuth téren felállított karácsonyfát, de még a rászoruló gyerekeknek szánt szánkókat sem kímélték. Közben többször is keresztényellenes bekiabálásokat lehetett hallani.

A tüntetéseken az ellenzéki pártok is folyamatosan szerepeltek, a Momentum elnöke a demonstráció erőszakos részébe is bekapcsolódott.

Békés tüntetők helyett jórészt Soros György szervezeteinek kitartottjai és politikai aktivisták vettek részt a demonstrációkon, akiknek nem a túlmunkatörvénnyel volt gondjuk – az elmúlt napokban az elemzők többször is erről beszéltek e tüntetések kapcsán. A Nézőpont Csoport vezetője szerint ez a politikai haszonszerzés az oka annak is, hogy az ellenzéki pártok kihasználták a demonstrációkat.

Az MTVA székház elé még Gyurcsány Ferenc is kilátogatott, annak ellenére, hogy a 2006-os események miatt vegyes fogadtatásban részesült. Hétfőn éppen Gyurcsány Ferenc ismerte el, hogy a tüntetéseknek nem az önkéntes túlmunkatörvény elleni tiltakozás a célja.

„Ma már nem egyik vagy másik törvénnyel szemben küzdünk. Azért küzdünk, hogy ez a rendszer, úgy, ahogy van, megbukjon. És új szabályok szerint, új választójogi törvény szerint, tisztességes választásokon, olyan parlament jöjjön létre, amely valójában tükrözi a népakaratot. Ezért folytatjuk a tüntetéssorozatot” – nyilatkozta Gyurcsány Ferenc.

Az ellenzéki politikusok a hatalomért még az erőszakra is képesek – erről már a Fidesz-frakció szóvivője beszélt. Halász János hangsúlyozta: az ellenzék választási kudarca után ezúttal akár erőszakos eszközökkel is megpróbálják megszerezni a hatalmat.

forrás: M1

Hasonló hírek

Fidesz: a főváros hozzon létre OLAF-os vizsgálóbizottságot a 4-es metró beruházása körüli korrupciós ügyek feltárására

Edit

Elrendelték a Quaestor felszámolását

info

Önállóvá válhat az állatorvosi és az erdőmérnöki kar

info