Image default

Laczkó rajt-cél győzelme

Igen előkelő környezetben, a Hungaroring egyik legnépszerűbb eseményének, a WTCR – World TouringCar Cup – betétfutamaként indult a Hankook Racer Cup2018-as szezonjának nyitó futama.

A pénteken zajló első verseny meglehetősen izgalmasra sikerült, hiszen a megbeszélt eltolt rajtrács helyett a mezőny összes tagja egyszerre indult úgy, hogy az erősebb autók rajtoltak hátulról.

Az elmaradt eltolt rajtrács tehát egy óriási adrenalin löketet adott a versenyzőknek, több mint húsz Twingón és Chevrolet-n kellett áthámoznia magát a nagyobb lóerőt irányító pilótáknak.

A kupában először teret kapó BMW E30-asok már az első kanyarban az élre törtek a hatalmas szlalomversennyé alakuló kavalkádban. Az időmérőn a leggyorsabban szereplő Laczkó Lehel nem sok esélyt adott ellenfeleinek, elsőként intette le a kockás zászló.

Ráadásul a leggyorsabb köridő is az ő nevéhez fűződött. Őt Makai György, majd Laczkó Levente követte.

A Swiftek táborából most Kismarty-Lechner Gábor jött ki a legjobban, egy jó rajttal és koncentrált taktikával szinte a harmadik kanyarra a Twingók és Chevrolet-k elé fért.

A tapasztalt versenyző éllovas pozícióját magabiztosan tartotta, így elsőként zárta az idénynyitó megmérettetést.

A második helyen nem volt ennyire egyértelmű a helyzet, Takács Balázs jobban kapta el a rajtot, és bár a hajrában Kovács Zoli komolyan megszorongatta, ő állhatott fel a dobogó második fokára.

Ma 16 órakor egy hasonlóan izgalmas versenyre van kilátás!

Forrás: Just Creative

Hasonló hírek

Észak-Amerika: dupla Motoexpo

info

Ford Mondeo RS várható kinézete

info

A kínai VW Bogár

info