Főoldal » Végre Sargentini maga árulta el, miért is olyan vaskos a személyisége
Külföld

Végre Sargentini maga árulta el, miért is olyan vaskos a személyisége

Én tipikus holland vagyok, azon is belül amszterdami. Nagyszájú, szókimondó, durva humorú

– árulta el Judith Sargentini a HVG.hu-nak adott interjújában, hozzátéve, hogy ezeket a tulajdonságokat szerinte évszázadokon át csiszolták országában az oda menekült antwerpeni katolikusok, a portugáliai zsidók, a német földművesek, a francia hugenották.
A zöldpárti politikusasszony arról is beszélt, aggasztja, hogy olyan korban kell élnie, amikor az erős férfiaknak kultuszuk lehet.

A HVG.hu nak adott interjújában Judith Sargentini elöljáróban elmondta, humanista, aki abban hisz, hogy a vallás magánügy. Hozzátette, véleménye szerint a kontinensen sosem volt kizárólagos a judaizmus vagy a katolicizmus, ezért úgy látja, a legfontosabb az alapjogok és értékek betartása. A zöldpárti politikusnő arról is beszélt, Hollandiában ápolják, és nem védelmezik a kultúrát, mert az nincs támadás alatt, „nem igaz, hogy az újonnan érkezők rombolnának”. Mint önmaga kapcsán fogalmazott,

én aztán tipikus holland vagyok, azon is belül amszterdami. Nagyszájú, szókimondó, durva humorú. Ezeket a tulajdonságokat évszázadokon keresztül formálták az ide menekült antwerpeni katolikusok, a portugáliai zsidók, a német földművesek, a francia hugenották.

Majd megjegyezte, szerinte az európai kultúra mindenütt így formálódott.

Politikai pályafutásával kapcsolatban felidézte, 5 évesen lépett be a Zöldekhez, amely nem sokkal korábban állt össze különböző baloldali progresszív formációkból. Volt közte katolikus és protestáns, és még kommunista is, de utánpótlásában nem nagyon különbözött a cserkészmozgalomtól legfeljebb a politika volt több. Sargentini arról is beszélt, egy időre biztosan szakít a politikával, mert húsz év aktív politizálás után úgy érzi, elég volt. A Sargentini-jelentés vitája kapcsán a politikusnő arról beszélt, Orbán Viktor rendkívül udvariatlan módon elkésett, utána pedig nem akart vele kezet fogni, inkább a szélsőjobboldali képviselőkkel fotózkodott. Mint hozzátette,

én ebbe az Orbán-szelfire váró sorba nem akartam beállni, de búcsú nélkül mégsem akartam elmenni. Mert ez nem személyes ügy. Itt választókat képviselünk, és megadjuk a tiszteletet a másiknak.

A jelentéssel kapcsolatban megjegyezte, annak soha nem az volt a célja,

hogy észhez térítse a magyar kormányt. Azzal a bizottság évek óta próbálkozik sikertelenül. Egy pillanatig sem gondoltam, hogy az én jelentésem miatt majd változtatnak a budapesti politikán. A feladat az volt, hogy a jogállam sérülését az Európai Tanács elé utaljuk.

Ugyanakkor hangsúlyozta, a magyar választópolgárok oldalán áll, és többször előfordult, hogy felismerték magyarok és köszönetet mondtak neki. Arról is beszélt, aggasztja, hogy olyan korban kell élnie,

amikor az erős férfiaknak ilyen kultuszuk lehet. Köztük van Orbán, Erdogan, Trump, Al-Sisi vagy a frissen megválasztott brazil államfő, Bolsonaro. De azért van remény, hiszen senki sem akar diktatúrában élni.

Forrás: hvg.hu; fotó: MTI

Hasonló hírek

Ásúrá: Bangladesben is rátámadtak az ünneplő síitákra (Videó)

info

Szexuális bűnözőkké válnak a rendőrök?

Mazsi

A bajor miniszterelnök szerint sokan hálásak lesznek Orbán Viktornak

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------