Főoldal » Végre megvan a nagy Buddha-rejtély titka
Tudástár - minden érdekesség

Végre megvan a nagy Buddha-rejtély titka

Az ősi kínai tanok szerint örök életet nyer, aki eszik a különleges alakú gyümölcsből.

Apró Buddhák és babák csüngenek egy kínai fáról; elsőre lehetetlen eldönteni, mik ezek. Vajon édesség, játék, vagy szobor? Eláruljuk: a furcsa képződmények mindegyike körte – méghozzá nem is akármilyen! Egy ősi kínai mese szerint örök életet nyer, aki eszik a kisbaba formájú, csodatévő gyümölcsökből.

Végre megvan a nagy Buddha-rejtély titka
Fotó: Northfoto

A különös körték egy kínai farmer fáin teremnek, az illető nagyüzemben termeszti a Buddha alakúra vagy kisbaba alakúra növesztett gyümölcsöket: szív alakú dinnyét és kocka alakú almát is árusít. Valószínűleg örök életet egyiktől se nyerhetünk, viszont az tagadhatatlan, hogy ez a körte a legcukibb dolog a világon, amit valaha is láttunk.

Iszonyatosan túltelített a gyümölcspiac Kínában, a termelő ezzel az ötlettel próbál talpon maradni, és legyőzni a vetélytársakat. De nem csak ez motiválja: a meséből ihletet nyerve választotta a Buddha és kisbaba formákat, hogy rávegye a gyerekeket, hogy egyenek több gyümölcsöt. Kínában is  egyre nagyobb probléma, hogy a gyerekek egészséges, vitamindús zöldségek és gyümölcsök helyett nassolnak, kólát isznak, hamburgert esznek, és a gyermekkori elhízás egyre gyakoribb jelenség.

Végre megvan a nagy Buddha-rejtély titka 2
Fotó: Northfoto

A gyümölcsöket speciális formákkal kényszeríti formákba a farmer; egyszerűen a még apró körtékre illeszti az üveggyapottal megerősített műanyag formát, így a gyümölcs, ahogy növekszik, kénytelen lesz felvenni a kívánt alakot.

Végre megvan a nagy Buddha-rejtély titka 3
Fotó: Northfoto

A helyiek gyakran ajándékba is veszik egymásnak a különös gyümölcsöket, például hogy szerencsét hozzanak a holdújévben. A kisbaba- vagy Buddha-körtéket, a kocka- és szív alakú dinnyéket akár e-bayen is meg lehet venni; a körte darabja 9 fontba, vagyis kb. 3200 forintba kerül.

Végre megvan a nagy Buddha-rejtély titka 4
Fotó: Northfoto

Forrás: Ripost

 

 

Hasonló hírek

A könyvek templomai: lenyűgöző könyvtárak a nagyvilágból

Géza

Drámai esőerdő-pusztítással jár a kisüzemi aranybányászat

Mazsi

Ritka jelenség: Égig érő porördögöt videóztak Somogyban! – VIDEÓ

Mazsi