Image default
Életmód hírek

Végre kiderült: ezért csukjuk le a szemünk vad csókolózás közben – +18

Egy kü­lön­le­ges brit ku­ta­tás be­bi­zo­nyí­totta, hogy úgy tud­juk iga­zán in­ten­zí­ven át­élni a ta­pin­tás örö­mét, ha a vi­zu­á­lis in­ge­re­ket kor­lá­toz­zuk és csó­ko­ló­zás köz­ben be­csuk­juk a sze­mün­ket.

Sokan  úgy vélik, hogy romantikus csók csak csukott szemmel történhet és rossz néven veszik, ha a partner nyitva tartja a szemét.

Végre kiderült: ezért csukjuk le a szemünk vad csókolózás közben
(Fotó: 123RF)

A legtöbben ösztönösen csukják be a szemüket, mert egy egyszerű reflexnek engedelmeskednek. Vannak olyanok, akik az odaadással és bizalommal magyarázzák a jelenséget. Eszerint a bizalom jele, ha valakit úgy engedünk az intim szféránkba, hogy közben nem tartjuk szemmel.

A londoni Royal Holloway Egyetemen végzett kísérlet végre tiszta vizet öntött a pohárba. A résztvevőknek vizuális feladatokat kellett megoldaniuk, miközben a kezüket apró rezgések érték. A vizsgálatból kiderült, hogy az agy szürkeállományának nehezére esik egyszerre felfogni a tapintásra vonatkozó és a vizuális ingereket.A résztvevők sokkal érzékenyebbek voltak a kezüket érő rezgésekre, ha csukva volt a szemük.

Végre kiderült ezért csukjuk le a szemünk vad csókolózás közben 1
(Fotó: 123RF)

A szeminger megelőzi tehát a többi ingert. Ahhoz, hogy az érintést, illatokat, hangokat jobban érzékelhessük, ki kell iktatnunk a látást.

Bár a kísérlet nem konkrétan a csókolózást vizsgálta, kiderült belőle, hogy úgy tudjuk intenzíven átélni a tapintás örömeit, hogy közben a látáson kívül más érzékszervekre hagyatkozunk. Becsukjuk a szemünket, hogy felerősítsük az érintés érzetének intenzitását.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

30 jele annak, hogy a kapcsolatod elérte a kényelmi zónát

info

Ennyi a normális szex egy párkapcsolatban: megszólalt a szexuálpszichológus

Mazsi

Az emberek többségének már fogalma sincs, hogy mi ez. Te még emlékszel?

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------