Hirmagazin.eu
Főoldal » Végre kiderült: ezért csukjuk le a szemünk vad csókolózás közben – +18
Életmód hírek

Végre kiderült: ezért csukjuk le a szemünk vad csókolózás közben – +18

Egy kü­lön­le­ges brit ku­ta­tás be­bi­zo­nyí­totta, hogy úgy tud­juk iga­zán in­ten­zí­ven át­élni a ta­pin­tás örö­mét, ha a vi­zu­á­lis in­ge­re­ket kor­lá­toz­zuk és csó­ko­ló­zás köz­ben be­csuk­juk a sze­mün­ket.

Sokan  úgy vélik, hogy romantikus csók csak csukott szemmel történhet és rossz néven veszik, ha a partner nyitva tartja a szemét.

Végre kiderült: ezért csukjuk le a szemünk vad csókolózás közben
(Fotó: 123RF)

A legtöbben ösztönösen csukják be a szemüket, mert egy egyszerű reflexnek engedelmeskednek. Vannak olyanok, akik az odaadással és bizalommal magyarázzák a jelenséget. Eszerint a bizalom jele, ha valakit úgy engedünk az intim szféránkba, hogy közben nem tartjuk szemmel.

A londoni Royal Holloway Egyetemen végzett kísérlet végre tiszta vizet öntött a pohárba. A résztvevőknek vizuális feladatokat kellett megoldaniuk, miközben a kezüket apró rezgések érték. A vizsgálatból kiderült, hogy az agy szürkeállományának nehezére esik egyszerre felfogni a tapintásra vonatkozó és a vizuális ingereket.A résztvevők sokkal érzékenyebbek voltak a kezüket érő rezgésekre, ha csukva volt a szemük.

Végre kiderült ezért csukjuk le a szemünk vad csókolózás közben 1
(Fotó: 123RF)

A szeminger megelőzi tehát a többi ingert. Ahhoz, hogy az érintést, illatokat, hangokat jobban érzékelhessük, ki kell iktatnunk a látást.

Bár a kísérlet nem konkrétan a csókolózást vizsgálta, kiderült belőle, hogy úgy tudjuk intenzíven átélni a tapintás örömeit, hogy közben a látáson kívül más érzékszervekre hagyatkozunk. Becsukjuk a szemünket, hogy felerősítsük az érintés érzetének intenzitását.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Értelmiségi körökben is sikk a trágár beszéd

Edit

7 mód, ahogyan megkülönböztetheted a hamisított parfümöt a valóditól!

Edit

Így stoppolom végig Oroszországot

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------