Image default
Külföld

Végre a lényegről, az alapértékekről zajlik párbeszéd Brüsszelben a politológus szerint

Lánczi Tamás politológus jónak tartja, hogy vita alakult ki a képviselők körében az európai életmód védelméért felelős uniós biztosi posztról.

A politológus csütörtökön az M1 műsorában ezt azzal indokolta, hogy végre a lényegről, az alapértékekről zajlik párbeszéd. Bár a vita egyelőre az elnevezésről szól, mögötte valós tartalmak vannak, később pedig azokat is megbeszélhetik – tette hozzá.

Azt mondta, a liberálisok – ideértve a zöld és a szocialista képviselőket is – a hagyományos európai értékeket utasítják el, amikor azt állítják, hogy nincs szükség erre a biztosi posztra.

A liberálisok azt is tagadják, hogy az európai kultúra és a migráció kérdése szorosan összefügg, pedig ha más kultúrájú emberek milliói áramlanak be Európába, és ők nem asszimilálódnak, hanem megőrzik saját kultúrájukat, az kihívást jelent az európai kultúrára is – érvelt Lánczi Tamás.

Kitért arra is: az európai életmód védelméért felelős biztos feladata, hogy megvédje a kontinenst a migráció káros hatásaitól, a kérdés ugyanis az, hogy Európa iszlám kontinens lesz, vagy meg tudja őrizni a keresztény gyökereit.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Durva baleset: métereken át tolta maga előtt az autót a piroson átszáguldó busz – VIDEÓ

Mazsi

Nagyon sötét jövő vár Európára, ha minden így marad

Géza

Tálib támadás a kabuli diplomatanegyedben

info