Image default
Időjárás

Végre: a hétvégén berobban a nyár, de nem sokáig örülhetünk neki

Ennyi volt a novemberi időjárás, hétvégén visszatér a korai nyár. Néhol akár 26 fok is ígérkezik. A szabadtéri programok kellékei között azonban jó, ha ott van az esernyő, mert itt-ott rövid időre eshet is.

A mai napra az Országos Meteorológiai Szolgálat azt ígéri, a Dunántúlon végig erősen felhős vagy borult marad az ég, míg attól keletre szakadozottabb, kevesebb lesz a felhőzet.

Délelőtt a Dunántúlon gyenge eső, szitálás még előfordulhat, ugyanakkor késő délután, kora este északkeleten elszórtan zápor, esetleg zivatar kialakulása valószínű. Jóformán mindenütt mérsékelt marad a légmozgás. A csúcshőmérséklet 12-21 fok között alakul, a borongós, nyugati tájakon lesz a hűvösebb, északkeleten pedig a melegebb. Késő estére 8-13 fok közé hűl le a levegő.

Az eumet.hu prognózisa szerint péntektől melegedés várható. A hajnali pára gyorsan eloszlik. A napsütés ígérkezik jellemzőnek, de olyakor mérsékelt felhősödés zavarhatja meg azt, illetve elvétve, kis körzeteket érintően kialakulhatnak záporok, zivatargócok is. Gyenge, olykor mérsékelt déli szél fúj.

A hétvégén meleg, változóan napos időre van kilátás. Mindkét nap megvan az esélye záporok, zivatarok kialakulásának. Ezek szombaton előreláthatólag a Dél-Dunántúlon és a Tiszántúlon fordulnak elő, vasárnap viszont már országszerte kedvezőnek látszanak a feltételek a kialakulásukhoz.

A jövő hét első napjaira meleg, kissé fülledt, labilis rétegződésű légtömeg várható térségünk fölé. Változóan felhős-napos, változékony idő várható, de elszórtan, kis körzeteket érintően záporok, zivatargócok alakulhatnak ki.

blikk

Hasonló hírek

Aki a Balaton átúszására készül, nagyon figyeljen! Íme a részletes időjárási előrejelzés!

Géza

Ne dőlj be a délelőtti szép időnek, délutántól leszakad az ég!

Mazsi

Riadó: Eléri hazánkat a brutális viharzóna, óriási jégeső várható!

Mazsi