Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Véget ért az évek óta tartó huzavona: felmentették NAV-osainkat!

Hét év után véget ért annak a négy, magas beosztású NAV-dolgozónak az ügye, akik azért kerültek a vádlottak padjára, mert elfogadtak három fenyőfát és pár üveg pezsgőt egy pálinkafőzéssel foglalkozó cég két vezetőjétől.

A gyanúsítottak ellen a Debreceni Ügyészség emelt vádat vesztegetés bűntette miatt. Ennek büntetési tétele vezető beosztású személy esetén akár 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés is lehet. Az évek óta húzódó ügy végére nemrégiben pont került, a bíróság felmentette a NAV-osokat és a két cégvezetőt is. A börtönt ugyan megúszták, de úgy tudjuk, az esetbe többen belebuktak, az érintettek közül pedig volt, akit lefokoztak.

 Ügyfeleimet semmiféle hátsó szándék nem motiválta, amikor elküldték a NAV-osoknak az ajándékot karácsonyi kedvesség gyanánt. Az eljárás alatt végig bíztunk benne, hogy felmentő ítélet születik – mondta a Blikknek dr. Lichy József ügyvéd.

Mint azt korábban megírtuk, 2012 karácsonya előtt pár nappal történt, hogy egy pálinkafőzéssel foglalkozó cég két vezetője ajándékként adta a Vám- és Pénzügyőrség megyei vezetőjének és három kollégájának a fákat, illetve a pezsgőt, amit ők örömmel elfogadtak. Az alkoholt nem vitték haza, munka után összehívták a dolgozókat, és azzal az itallal koccintottak.

Úgy tudjuk, mivel a telefonjaikat egy ideje már lehallgatták, hamar kiderült: nagy hibát követtek el a pénzügyőrök.

blikk

Hasonló hírek

Összehangolt fellépés a kiberbűnözés ellen

Géza

Bántalmazták az M1 műsorvezetőjét

info

Elütöttek egy kerekesszékkel közlekedő férfit Egerben

Géza