Image default
Bulvár

Véget ért a Czeizel-háború: Eldőlt a hagyaték sorsa

Másfél éve tartott a huzavona, aminek most pont került a végére.

Eldőlt Czeizel Endre örökségének sorsa!Úgy tudni, hogy a felek megállapodtak egymással a 400 millió forintot kitevő hagyatékról.

A közjegyző lezárta az ügyet, és elrendelte a hagyaték átadását

– közölte egy forrása a Blikkel, aki arra nem tért ki, pontosan miként osztják szét az örökséget a genetikus öt gyermeke között.

A hosszú jogi procedúra tavaly januárban kezdődött, amikor Czeizel barátnője, Dóra váratlanul megjelent a hagyatéki tárgyaláson, és mintegy 100 millió forintnyi részt kívánt kihasítani a vagyonból két gyermeke, András és Fanni számára.

Noha a pénzről megállapodtak, Dóra továbbra sincs könnyű helyzetben. Bár a rendőrség lezárta volna a nyomozást, amit Fanni mesterséges megtermékenyítése kapcsán indítottak emberi test tiltott felhasználásának gyanúja miatt, a Fővárosi Főügyészség elrendelte az eljárás folytatását.

Ha úgy ítélik meg, hogy bűncselekmény történt, akkor az egykori szerető lehet a gyanúsított.

Mint ismeretes, Czeizel hímivarsejteket adott szeretőjének azzal a kikötéssel, hogy csak a halála után használhatja fel. Csakhogy a spermadonor beleegyező nyilatkozatára nem a genetikus professzor adatai és aláírása került. Arról nem is beszélve, hogy Magyarországon egy nőnek csak az ajánlhat fel hímivarsejtet, aki vagy házastársa, vagy regisztrált élettársa: Dóra azonban egyik sem volt Czeizelnek.

Én nem tudok róla, hogy lezárták volna a nyomozást, többet azonban nem mondhatok az ügyről

– mondta el szűkszavúan dr. Lichy József, Dóra egyik jogi képviselője.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Johnny Depp lelépett – ha minden igaz, felesége után rohant

info

Jáksó László örömhírt jelentett be: mindent megváltoztatott egy titokzatos nő

Mazsi

Svájcban fogták el a szélhámos csengeri “örökösnőt”

Géza