Hirmagazin.eu
Főoldal » Véget érhet a határellenőzés is..
Belföldi hírek

Véget érhet a határellenőzés is..

Akár már április 8-án véget érhet a 2020. szeptember elseje óta a teljes belső határon ideiglenesen visszaállított határellenőrzés. Az erről rendelkező 407/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet ugyanis 2021. április 8-án hatályát veszti.

A legfrissebb, 2021. április 6-i Magyar Közlönyben mindössze a 2,5 millió oltás beadásához kötött kiskereskedelmi és szolgáltatói nyitás, illetve a kijárási korlátozás későbbi, este 10-es időpontjának feltételéül szabott belügyminiszteri határozat található meg.

Orbán Viktor nyitásról szóló videója sem tesz említést erről a kérdésről. 

Az operatív törzs keddi tájékoztatóján mindenesetre arról számolt be Kiss Róbert alezredes, az ügyeleti központ vezetőhelyettese, hogy a húsvéti hosszú hétvégén is ellenőrizték Magyarország területén a személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben 367 esetben léptek fel. Az átutazókat tavaly szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartókkal szemben eddig 14 930-szor intézkedtek.

A járványhelyzet sem alakul biztatóan a környező országokban, ami szabad határforgalom mellett növelheti akár az új vírusvariánsok behurcolásának esélyét is. Romániában 24 óra alatt 5231 új  beteget azonosítottak, Ukrajnából 13 276 beteget jelentettek, illetve azt, hogy az oxigénnel ellátott 67 ezer kórházi ágy 58 százaléka foglalt. Szlovákiában ugyan csökkent a koronavírus-fertőzés miatt kórházba kerülők száma, azonban a Szputnyik V vakcina miatt kitört kormányválság még nem csengett le teljesen. Ausztriában pedig három tartomány egyre kritikusabb járványhelyzete miatt egészen április 11-ig szigorú korlátozásokat vezettek be, amelyek már a magyar határátkelők forgalmát is befolyásolták, órákig tartó torlódásokat okozva a húsvéti ünnepekről Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások rohamával együtt.

Tekintve, hogy még a Magyar Orvosi Kamara is korainak tartja a járványvédelmi helyzet alapján a fokozatos újranyitást – Müller Cecília is a koronavírus szennyvízben mért koncentrációjának stagnálásáról beszélt a az elmúlt napokban aaó tájékoztatón –, kérdéses, hogy nem kockáztatja-e a határnyitás a magyar védekezés eredményességét.

Egyelőre nem tudni, mi a kormány terve a határellenőrzéssel. A fenntartásával kapcsolatos kérdést elküldtük az operatív törzs és a kormány számára is. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

index

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Ughy Attila, Budapest, XVIII. kerület polgármestere: November 7-én kezdődik idén a lomtalanítás Budapesten, a 18. kerületben

Géza

Titokzatos csomagot kapott VV Fanni családja, ez állt a mellékelt levélben

Géza

Bízunk benne, hogy Magyarország a béke szigete marad a zsidóságnak (Olvasd el és nézd meg!)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!