Hirmagazin.eu
Főoldal » Védjegybitorlás miatt perlik Sebestyén Balázst és Sváby Andrást!
Életmód hírek

Védjegybitorlás miatt perlik Sebestyén Balázst és Sváby Andrást!

Sebestyén Balázs a Morning Show miatt, Sváby András pedig a Napló ATV-re való átvitele miatt került bajba. A rádióst a Class FM volt tulajdonosa perli védjegybitorlás miatt, a műsorvezetőt pedig a TV2.

A Morning Show védjegye

2016 novemberében a Class FM megszűnt, mint hagyományos rádiócsatorna, helyette internetes adó lett. Azonban a legendás Morning Show, Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani reggeli műsora nem folytatódott, ugyanis a fiúk összevesztek az új tulajdonosokkal, és átigazoltak a Rádió 1-hez.

védjegybitorlás
Forrás: Class FM

A problémák akkor tetéződtek, amikor Sebestyén Balázs üzlettársa a rádiós tudta nélkül adta el a Morning Show nevét az új Class FM tulajdonosának. Balázsék így nem tudták máshol újraindítani országszerte kedveltté vált műsorukat, hiszen az jogsértés lett volna. A Rádió 1 azonban – nem meglepő módon – a reggeli műsor sikere miatt ajánlotta fel, hogy náluk dolgozzanak, így nagy falakba ütköztek, amikor kiderült, joglilag nem lehetséges, hogy ott folytatódjon a Morning Show. Ennek hatására újításba kezdtek, és elkészítették Reggeli Show nevű műsorukat, ami egy hasonló beszélgetős műsor, mint elődje.

A védjegybitorlás körülményei

A Class FM új tulajdonosa – kezében a Morning Show jogaival – azonnal beperelte Sebestyén Balázst, mert szerinte lemásolta és ellopta az ő műsorának ötletét, és persze a nevét is. Michael McNutt, a tulajdonos így nyilatkozott a Blikknek: “Balázs arra törekszik, hogy megtévessze a fogyasztókat, és elhitesse velük, hogy a Reggeli Show azonos a Morning Show-val.” Balázsnak a kereset szerint bocsánatot kellene kérnie, valamint öt napon át felolvasnia adásban a védjegybitorlást megállapító ítéletet.

Balázs persze nem hazudtolta meg magát a válaszadással: “A védjegyhivatal eldönti, kinek van igaza! McNuttnak üzenem, hogy hazudozás helyett inkább utalja el a stáb utolsó fizetését, amit a mai napig elegáns módon elfelejtett megtenni!” Az internetes rádióvá lett Class FM-en egyébként valóban fut tovább a Morning Show, jelenleg Stohl András, Pataki Zita és Janklovics Péter vezeti.

védjegybitorlás
Forrás: Origo

A Morning Show körül egyébként nem ez az első védjegybotrány: 2015 júliusában kiderült, hogy Belize reggeli műsora is az ő fejhallgatós, napocskás logójukat használja változtatás nélkül, és a nevük is ugyanaz. Balázsék ekkor arra kérték a hallgatókat élő adásban, kedveljék Facebookon a közép-amerikai ország műsorának oldalát, hogy a hirtelen jött, sok lájkoló okán észrevegyék magukat. A terv be is vált, a tömeges magyar kedvelők után észbe kaptak, és egy gyors tárgyalás után le is cserélték a logót.

Még egy botrány: Heti Napló Sváby Andrással

Mindeközben Sváby András feje felett is gyülekeznek a fekete felhők. Ő 17 év után ment át a TV2-től az ATV-hez, ahol Heti Napló Sváby Andrással néven indította újra nagy sikerű, Napló című műsorát, amelynek producere Hajdú Péter lett. A TV2 azonban nem hagyta annyiban, beperelték Svábyékat, amiért az 1997 és 2014 között náluk futó riportmagazint hasonló formában kezdték újra máshol. „Nagyon meglepett a TV2 jogászának felszólító levele, hiszen a műsor indítása előtt több médiajogász is úgy nyilatkozott, nem követünk el védjegybitorlást. Őszintén mondom, nem értem, miért van erre szükség” – nyilatkozta az ügyben Hajdú Péter.

védjegybitorlás
Forrás: Blikk

műsorvezető ennél jobban nekiment a tévécsatornának az esetet illetően: „Nekem ez már inkább komikus. Kicsit úgy tűnik, mintha a TV2 mostanában csak a nevem alatt futó Heti Naplóval foglalkozna” – mondta a műsorvezető, majd elkezdett a névvel viccelődni. „A napló olyan, mint a híradó. Általános szó. Ráadásul az ATV-n nem is egyszavas címmel indítottuk, hanem úgy, hogy Heti Napló Sváby Andrással. Ez jogilag megkérdőjelezhetetlen, nevet változtatni pedig nincs kedvem, úgy megszoktam már, hogy Sváby Andrásnak hívnak” – mondta tréfásan Sváby.

Nos, hogy mi lesz Sebestyén Balázs és Sváby András védjegybitorlás miatti médiaháborúinak kimenetele, az legkorábban csak egy hónap múlva derülhet ki, de addig is, tanuljon az esetekből, és védesse le ötletét vagy szlogenjét minél hamarabb, hogy az Ön remek elképzelései ne ütközzenek majd hasonló botrányokba!

szabadalom-vedjegy

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Névnapok október 13-án

info

A nők, akik kiállnak Bill Cosby ellen

info

Amiről még senki nem beszélt neked: ez történik, ha megiszod a szódabikarbónás vizet!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!