Külföld

Vásárolt útlevelekkel próbálkoznak a repülőtereken a migránsok

magyar útlevél az egyik legjobb a világon

Egy friss statisztika szerint egyre több migráns próbál hamis iratokkal bejutni Európába. A legtöbben Németország felé veszik az irányt, ahol a hatóságoknak sok esetben fel sem tűnik a csalás.

Európában a menekültként elismert bevándorlóknak különleges útlevél jár, amivel szabadon utazgathatnak. Ezek az iratok rendszerint három évig érvényesek, de sokan már előbb megszabadulnak tőlük. A feketepiacon ugyanis jó pénzt fizetnek ezekért azok a migránsok, akik még nem érték el úti céljukat.  A hivatalosan, ám más nevére kiállított iratokkal ugyanis sokkal könnyebb bejutni az EU-ba, mint azt az ember gondolná.

A legtöbben a görög reptereken próbálkoznak, hogy repülővel tudjanak közvetlenül abba az országba eljutni, ahova már rég óta készülnek. Tavaly a görög hatóságok összesen 1682 ilyen esetben kaptak el csalókat a repülőtereken, közülük 1418-an Németországba igyekeztek – írja az Epoch Times.

A német lapok megjegyzik, hogy mivel a német migrációs hivatalban nincsen sem elég személyzet, sőt a technikai kapacitás is hiányos, így sajnos rengeteg esetben nem képesek felismerni a csalást.

Forrás: Ripost

Képünk illusztráció!

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Óriási döntés jöhet: Az Egyesült Államok nem támogatja tovább az esztelen mészárlást?

Mazsi

Lemondásra szólították fel Angela Merkelt! + Videó!

Mazsi

Berendelték a külügyminisztériumba a román nagykövetet az akasztásos beszéd miatt

Mazsi