Hirmagazin.eu
Főoldal » Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor örökbe fogadta Nakupendát
Állatvilág

Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor örökbe fogadta Nakupendát

Asha, az idén 3 éves kis elefánt vezeti az Állatkerti Alapítvány Örökbefogadási Toplistáját a 2016. első féléves adatok alapján. Második Sisi, a kölyök zsiráf, a tavaly legnépszerűbb Nur-Nuru-Bin koala pedig a harmadik helyen végzett. A kölykök és cuki kisállatok mellett a nagyvadakat, illetve az emberszabásúakat is sokan kedvelik, így a top 10-es listán tigris, oroszlán, orangután és gorilla is szerepel.

Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor örökbe fogadta Nakupendát
Asha, a 3 éves kis elefánt, Kép: Állatkerti Alapítvány

Asha 2013-ban, születését követően már szerepelt a toplista első helyén, és most ismét átvette a vezetést a 2015-ben legnépszerűbb Nur-Nuru-Bin koalától. Utóbbinak sem kell azonban szégyenkeznie, hiszen harmadik helyezésével még mindig dobogós.

Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor örökbe fogadta Nakupendát
Sisi, a kis zsiráf nagyon figyel, Kép: Állatkerti Alapítvány

A féléves adatok alapján második helyen Sisi, a tavaly született kis zsiráf végzett, negyedik pedig Ambrus lett, a kispanda, vagy más néven vörös macskamedve. A rangsor azokat az állatokat listázza, amelyeket a legtöbben fogadnak jelképesen örökbe, így a Fővárosi Állat- és Növénykert legnépszerűbb lakóinak tekinthetőek. Az állatkerti örökbefogadás segítségével bárki nevelőszülővé válhat egy évre, amelyről színes, fényképes oklevelet is kap.

Az adatok azt mutatják, hogy miközben töretlen a kölyökállatok népszerűsége, sokan kedvelik a tekintélyt parancsoló, előkelő nagyvadakat is. Niva, a 10 éves nőstény szibériai tigris az ötödik, párja, a 13 éves Norbia hatodik legnépszerűbb az örökbe fogadható állatok közül. Az állatok királya, Basil, a hétéves, ázsiai hímoroszlán pedig a toplista hetedik helyezettje. A nagyragadozók mellett roppant népszerűek a kis pandák, hiszen Auróra is a Top 10 tagja. A lajhárok kedveltségét bizonyítja Lujza kilencedik helye, míg az állandóan mozgásban lévő, játékos kölyök orangután, a másfél éves Lone a top 10-es lista legidősebb tagjával, a 36 éves Golo gorillával a tizedik helyen osztozik az Állatkerti Alapítvány Örökbefogadási Toplistáján.

Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor örökbe fogadta Nakupendát
Koala kölyök továbbra is dobogós, Nur-Nuru-Bin, Kép Állatkerti Alaptítvány

 

A hazai hírességek körében is népszerű az állatkert, közülük is sokan vettek már jelképesen védnökségük alá állatkerti állatokat. Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor például Nakupendát, a szurikátát,Danics Dóra az Auróra nevű kispandát,Németh Kristóf Nivát, a szibériai tigrist,Görög Zita Juniort, a pingvint, Geszti Péter pedig Sidet, a kislajhárt fogadta örökbe.

Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor örökbe fogadta Nakupendát
Nakupenda, a szurikáta Kép: Állatkerti Alapítvány

Montskó Éva, az Alapítvány a Budapesti Állatkertért elnöke elmondta, hogy számos különleges állatot lehet örökbe fogadni a koalától kezdve a vombatig, így mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebbet. Az Alapítvány honlapján keresztül akár már néhány kattintással is örökbe lehet fogadni a kiválasztott kedvenceket.

Alapítvány a Budapesti Állatkertért
Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért 1992. óta működik. Közhasznú civil szervezet, ami a Fővárosi Állat- és Növénykert munkáját segíti. Legnépszerűbb adománygyűjtő programja az állatkerti állatok jelképes örökbefogadása, és az ehhez kapcsolódó Nevelőszülők Találkozója. Az alapítvány ismeretterjesztő esti sétákat is szervez. További részleteket itt olvashatsz az a civil szervezetről!

 

forrás: eletforma.hu

Hasonló hírek

Scarlett a hős macska, aki megmentette kicsinyei életét

Mazsi

Csapdába esett hódokat mentettek ki a csatornából Budapesten

Géza

A gorilla azt látta, hogy gondozója szomorú, nézd meg, mit tett ezután! Hihetetlen!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!