Főoldal » Varga Mihály szerint a magyar gazdaság kiszámítható pályára áll
Gazdaság

Varga Mihály szerint a magyar gazdaság kiszámítható pályára áll

hirmagazin 2015 06 24 070153
2015. 06. 23. – 22:41
forrás: MTI

A nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában kiemelte: az alapvető oka annak, hogy most készítették el a 2016-os költségvetést az, hogy szeretnék érzékeltetni, a magyar gazdaság egyre inkább egy olyan kiszámítható pályára áll, ahol mindenki tud időben tervezni, fél év alatt lehet felkészülni az adómódosításokra, a költségvetési változtatásokra.
Varga Mihály szerint a jövő évi költségvetés korai elkészítése is mutatja, hogy a magyar gazdaság egyre inkább egy olyan kiszámítható pályára áll, ahol mindenki időben tud tervezni, a vállalkozásoknak kellő idő áll rendelkezésükre a változásokra való felkészülésre.

“Kell egy nyugodt tempó, hogy a gazdaság szereplői tervezni tudjanak, az adócsökkentés költségvetésével ezt készítettük elő” – mondta a nemzetgazdasági miniszter. Utalt arra: a költségvetés korai elkészítése a nemzetközi pénzügyi szférának is üzenet, emlékeztetve arra, hogy a német kormány március környékén már elkészítette a 2016-os költségvetés tervezetét. Magyarországon korábban nem volt arra példa, hogy ilyen gyorsan elkészüljön a következő évi büdzsé – hangsúlyozta.

“Az elemzői visszajelzésekből azt látom, hogy nagy meglepetésre senki nem számított” – mondta Varga Mihály, hozzátéve, “soha még ilyen vékony nem volt az adómódosítások jogszabálytervezete, igyekeztünk minimálisra szorítani a módosításokat.” Kiemelte: “az adómódosításokkal együtt egy picit mindenki előrébb tud lépni”.

Az adóváltoztatásokra utalva emlékeztetett arra, hogy a kormány februárban az EBRD-vel olyan értelmű megállapodást írt alá, hogy a bankadó mértéke csökkeni fog 2016. január 1-jével, azért, mert a kormány szeretné, ha a bankok hitelezési aktivitása nőne, többet hiteleznének a gazdaság szereplőinek.

Kiemelte: ennek érdekében 60 milliárd forinttal csökken a bankszektor egészének az adója, és bevezették azt is, hogy a bankadóból 10 milliárd forintot térítenek vissza összeségében azoknak a hitelintézeteknek, amelyek 2009-hez képest tudták növelni a hitelezésüket. Hozzáfűzte: a kormány arra készül, hogy ez az adókedvezmény 2017-ben és 2018-ban is megmarad. A miniszter elmondta: bővültek a családi adókedvezmények is, sok intézkedés segíti majd a gyermekes családokat.

Rámutatott: az adórendszerben nagy lépést jelent, hogy a kétgyermekes családoknál a gyermekenkénti adókedvezménynek a mértéke 10 ezerről 12 500 forintra nő jövőre. Ez azt jelenti, hogy a két gyermek után, ha minden kedvezményt igénybe tudnak venni, ezeknél a családoknál akár 100 ezer forintos éves megtakarítás is előállhat a családi kasszában – mondta a miniszter.

Hasonló hírek

Egészségkárosító pénztárcákat és ékszereket vont ki a forgalomból az NFH

info

Figyelmeztet az OTP: nem tud utalni, aki elfelejti a határidőt

Géza

Kakukkfióka az adóbevallásban

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------