Hirmagazin.eu
Főoldal » Varga Mihály: 2,8 százalékkal bővült tavaly a gazdaság
Gazdaság

Varga Mihály: 2,8 százalékkal bővült tavaly a gazdaság

forrás: MTI

Az államháztartás központi alrendszerének 2015. évi hiánya 1218 milliárd forint, a GDP-arányos hiány várhatón 2 százalék lesz – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az előzetes számok alapján szerdán, Budapesten, sajtótájékoztatón, ahol bejelentette: sok pénzzel adós Brüsszel a megítélt uniós támogatások után.

 Varga Mihály: 2,8 százalékkal bővült tavaly a gazdaság

Felhívta a figyelmet arra, hogy az uniós átutalásoknál jelentős elmaradása van Brüsszelnek, mintegy 600 milliárd forintnyi uniós forrás még nem érkezett meg.

Hangsúlyozta, hogy az államháztartás helyzete a várakozásoknál is kedvezőbben alakult, a magasabb gazdasági növekedés magasabb adóbevételeket eredményezett. Az adóbevételek várhatóan 550 milliárd forinttal alakulnak magasabban a tervezettnél – mondta. A bruttó bér-és keresettömeg 6,7 százalékkal bővült, nőttek a fogyasztási kiadások is tavaly – számolt be Varga Mihály.

Varga: 2,8-2,9 százalékkal bővült tavaly a gazdaság

A gazdaság tavalyi bővülése 2,8-2,9 százalék körül volt, az infláció pedig 0 százalék környékén alakult – ismertette a nemzetgazdasági miniszter szerdán sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy az 1218 millárd forintos – elsőre nagynak tűnő – hiány oka, hogy számos uniós támogatás nem érkezett meg az Európai Bizottsággal meglévő viták miatt. Ezekkel korrigálva a központi alrendszer hiánya mintegy 400 milliárd forint, a tervezett fele.

 

Hasonló hírek

A kormány csökkentette a vállalkozások adóterheit – videó

Géza

Ez év februárjában így nézett ki, több helyen Szabolcsban több száz hektár! (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Huszonötmilliárd forint a Sió-csatornára

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------