Image default
Külföld

Varga Judit: “Amit ma Brüsszelben végignézhettünk, az a bevándorláspártiak bosszúhadjárata”

Amit ma végignézhettünk, az a bevándorláspártiak bosszúhadjárata

– mondta Varga Judit hétfői sajtótájékoztatóján Brüsszelben az uniós miniszterek tanácskozása után, amelyen a szakminiszterek a Magyarországgal szemben indított 7. cikk szerinti eljárásról folytattak meghallgatást.

Ami hétfőn történt, az egy több mint egy éve indult támadássorozat hosszú árnyéka – hangsúlyozta a magyar igazságügyminiszter.

A tárcavezető emlékeztetett 2015 nyarára, amikor a kormány határozott álláspontjával az illegális bevándorlás ellenében foglalt állást, rögtön a migrációt ösztönző erők célpontjává vált.

A meghallgatáson a már jól ismert alaptalan, hazug, demagóg állítások hangzottak el, amelyeket a liberális nyugati média igyekszik hangosabbá tenni – részletezte a miniszter.

Magyarországot ezek az erők azért támadják, mert a magyar emberek több alkalommal is elutasították az illegális bevándorlást – hangsúlyozta Varga Judit.

Az igazságügyminiszter kiemelte: az általa vezetett küldöttség tételesen cáfolta a Magyarországról szóló hamis állításokat, ugyanakkor tisztázták a jogi kérdéseket, egyúttal elutasították a hazánkkal szemben alkalmazott kettős mércét. Varga Judit kijelentette, hogy a brüsszeli meghallgatáson a szakminiszterek tanács nem fogalmazott meg ajánlást Magyarország számára a jogállamiság kérdésében.

Az Európai Parlament egy éve állásfoglalást fogadott el, amelyben azt javasolta, hogy a tanács az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkének első pontja alapján állapítsa meg, hogy Magyarországon fennáll az egyértelmű veszélye annak, hogy sérülnek az EU alapértékei.

A Sargentini-jelentést és annak elfogadását a magyar kormány politikailag motivált bosszúnak nevezte, amivel az Európai Parlament bevándorláspárti többsége Magyarországot büntette a migrációval és a kötelező kvótával kapcsolatos elutasító álláspontja miatt.

A Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő által összeállított jelentés kritikát fogalmazott meg a jogállamiság magyarországi helyzetével összefüggésben, így többek között az alkotmányos és választási rendszer működésével, az igazságszolgáltatás függetlenségével, a korrupcióval, a véleménynyilvánítás és a tudományos élet szabadságával kapcsolatban.

A hétfői meghallgatás után Frans Timmermans a leköszönő Juncker bizottság jogállamiságért felelős alelnöke azt mondta, hogy a jövőben is folytatják a párbeszédet, egy meghallgatás ugyanis nem elég a Sargentini jelentésben felvázolt ügyek megtárgyalására, egyelőre azonban nem tűztek ki új időpontot a következő alkalomra.

Forrás: Hír TV. Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Hasonló hírek

Őrület: Ezért vette feleségül kígyóját a szeretőjét gyászoló férfi

Mazsi

Fej fej mellett a két horvát vezető párt

Edit

II. Erzsébet részvételével emlékeztek meg a japán kapituláció 70. évfordulójáról Londonban

Edit