Hirmagazin.eu
Főoldal » Váratlanul fordult rosszabbra Kis Grófo édesapjának állapota – Régi nagy álma már nem válhat valóra a koronavírusban elhunyt zenésznek..
Életmód hírek

Váratlanul fordult rosszabbra Kis Grófo édesapjának állapota – Régi nagy álma már nem válhat valóra a koronavírusban elhunyt zenésznek..

Budapest — Az énekes kigyógyult a fertőzésből, ugyanabban a kórházban fekvő apja elhunyt.

Kis Grófo édesapja, idősebb Kozák László muzsikus volt, az autentikus cigányzene elemeit ötvözte a mulatóssal / Fotó: Varga Imre

Kis Grófo édesapja, idősebb Kozák László muzsikus volt, az autentikus cigányzene elemeit ötvözte a mulatóssal / Fotó: Varga Imre

Hiába az elmúlt napok imái, csütörtök hajnalban legyőzte a koronavírus Kis Grófo (27) édesapját, idősebb Kozák Lászlót (†48).

Az autentikus cigánymuzsikát a mulatóssal ötvöző közismert zenész már egy ideje az egyik fővárosi kórházban feküdt mélyaltatásban, lélegeztetőgépen. Szerettei hiába bíztak abban, hogy visszakapják a Grófo művésznevű családfőt, a férfi állapota váratlanul rosszabbra fordult, és míg az ugyanabban az egészségügyi intézményben ápolt fiának már a hazatérését készítik elő a rokonok, László elhunyt.

– Végig bíztunk édesapánk felépülésében, hittük, hogy visszakapjuk őt – mondta elcsukló hangon a Blikknek Gyémi, a legfiatalabb Kozák fiú, aki azonnal a kórházba sietett, amikor az orvosok értesítették őket, édesapjuk állapota válságos.

A betegséggel jó ideje küszködő zenésznek azonban még a kezét sem tudták megszorítani a gyermekei, de legalább búcsút vehettek tőle, ugyan csak egy üvegfal mögül, de még el tudtak köszönni a művésztől.

– Apa és fia is a legjobb kezekben volt. Bár mindent elkövettek érte, Grófo állapota szerdán válságosra fordult, amiről a kezelőorvosa értesített – mesélte lapunknak Lendvai János kisebbségi képviselő, a muzsikus unokatestvére.

– Mivel az intenzív osztályon fertőző betegeket kezelnek, arra nem volt lehetőség, hogy utoljára megöleljük vagy megfoghassuk a kezét, de legalább az üvegfalon keresztül búcsút vehettünk tőle.

A folklórmuzsikusként világszerte ismert Grófo 48 esztendős kora ellenére a koronavírus szempontjából komoly kockázattal élt túlsúlya miatt.

– A szíve néha rendetlenkedett és a súlyfeleslege miatt nehezebben vette a levegőt, de komoly betegsége nem volt. Mindenki imádkozott és reménykedett az utolsó pillanatig, hogy felépül – mondta Lendvai, aki igyekszik támogatni rokona és barátja özvegyét, gyermekeit.

A roma hagyományok szerinti virrasztás már este elkezdődik Szolnokon, természetesen a járványügyi szabályok betartása mellett.

– A rokonokkal, barátokkal együtt mindannyian gyertyát gyújtunk – mondta megtört hangon Kis Grófo. – Közösen imádkozunk, emlékeket idézünk, együtt kérleljük az Urat, hogy fogadja be drága édesapánk lelkét.

Letaglózta a kollégákat a muzsikus halálhíre

Nagy álma már nem válhat valóra

A Kossuth-díjas Bangó Margit (70) összetört Grófo halálhíre hallatán, évtizedek óta barátok voltak, közös fellépést terveztek.

– Fantasztikus ember volt az öreg Grófo, mint egy igazi vajda, a családját és a romákat is irányította. Nagy űrt hagy maga után, a helyét senki nem tudja majd átvenni. Két hónapja arról beszéltünk, hogy Kis Grófóval együtt ők lesznek a vendégeim a nagy koncertemen. Ez volt az álma, ami már nem valósulhat meg – mondta lapunknak a Kossuth-díjas művésznő.

Bangó Margit és Grófo közös fellépést terveztek / Fotó: RAS- ArchívBangó Margit és Grófo közös fellépést terveztek / Fotó: RAS- Archív

Negyedik barátja hunyt el a koronavírus miatt

Kökény Attila (45) elsőre el sem akarta hinni a rossz hírt.

– Az elmúlt egy hónapban ő a negyedik barátom, akit elvett tőlünk a vírus. Nem akartam elhinni, hogy ez megtörténhet. Amikor megláttam az üzenetet, azt hittem, hogy ez valami félreértés. Éppen a fiával beszéltem, és összeszorult a szívem, amikor mondta, hogy sajnos igaz. Jószívű, kedves ember volt, a hiánya elviselhetetlen – mondta Kökény.

Kökény Attila alig akarta elhinni barátja halálhírét / Fotó: Varga ImreKökény Attila alig akarta elhinni barátja halálhírét / Fotó: Varga Imre

Kifinomult érzékkel őrizte a hagyományokat

LL Juniort megrendítette kollégája halálhíre.

– Testvérünk volt, szerettük és tiszteltük. Óriási űrt hagyott maga után. Csak remélni tudjuk, hogy még életében is meg tudtuk köszönni neki a boldog perceket, amiket zenéjével, a munkásságával varázsolt nekünk. Kifinomult érzékkel ápolta és őrizte a roma hagyományokat – sóhajtott Junior.

LL Juniort megrendítette kollégája halálhíre. / Fotó: Varga ImreLL Juniort megrendítette kollégája halálhíre. / Fotó: Varga Imre

Tisztességre nevelte a gyermekeit

Bódi Csabi szerint nemcsak egy világszerte elismert zenészt, hanem egy csodálatos embert veszítettek el.

Bódi Csaba szerint egy csodálatos embert veszített el a világ / Fotó: RAS-ArchívBódi Csaba szerint egy csodálatos embert veszített el a világ / Fotó: RAS-Archív

– Édesapám és Grófo több évtizedes barátságot ápoltak egymással, lesújtotta a családunkat az elvesztése. A hagyományos folklór mestere volt, kitűnően emelte át a régi motívumokat a mai mulatós zenébe. Nem csak muzsikálni, táncolni is remekül tudott, a világot bejárva vitte hírét hagyományainknak és emelett példaértékű tisztességre nevelte gyermekeit, unokáit – mondta Csabi.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A legjobb szépségtrükkök – arcpakolások a konyhából

Edit

A menyasszony és az édesapja a legszebb meglepetéssel köszöntötte a násznépet. Szem nem maradt szárazon!

Mazsi

Kuncsaftok nélkül maradtak a vírus miatt: a szexmunkásoknak a kijárási tilalom tett be leginkább

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!