Hirmagazin.eu
Főoldal » Váratlan lépés. Katonákat vezényeltek a német határra
Külföld

Váratlan lépés. Katonákat vezényeltek a német határra

Újabb európai országban vezényeltek fegyveres egységeket a határra, hogy feltartóztassák a migránsokat és a terroristákat.

Bár Németország részéről nem fogadta kitörő öröm a lépést, Dánia felfegyverzett katonákkal erősíti meg déli határát. A közel 160, speciális képzésen átesett katona a határőrök munkáját fogja segíteni a dán-német határon.

A dán kormány már hetek óta tervezgeti a fegyveresek telepítését. A katonák nem veszik át a határőrök feladatait, a belépők átvilágítása marad az utóbbiak feladata, viszont a terroristagyanús személyek kiszűrésében nagy segítséget fognak nyújtani. A rendőrség ugyanis túlterhelt, és egyedül nem tudja megóvni Dánia biztonságát az állandó terrorfenyegetettség korában. A katonák emellett az illegális határátlépéssel próbálkozó migránsokat is feltartóztathatják.

Németország kifejezte ellenérzését a telepítéssel kapcsolatban, és abban reménykednek, hogy ez nem lesz állandó állapot. A dán kormány egyelőre novemberig szeretné a határon tartani a katonákat, de az akciót bármikor meghosszabbíthatják, ha úgy látják jónak.

 

Forrás: Ripost

Fotó: Europress / MADS DALEGAARD / SCANPIX DENMARK – AFP

Hasonló hírek

Mezítelenül szorult be a kéménybe a peches betörő

Mazsi

4200 ember jelentkezett donornak, de egyikük őssejtje sem alkalmas a leukémiás kisfiú számára

Mazsi

Horror: napokig élt együtt anyja holttestével egy hároméves

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------