Hirmagazin.eu
Főoldal » Váratlan fordulat: a Hableány tulajdonosai üzleteltek a Vikinggel
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Váratlan fordulat: a Hableány tulajdonosai üzleteltek a Vikinggel

A budapesti kikötőket is üzemeltető cégben meglévő érdekeltségüket adták el a svájci hajózási vállalkozásnak.

Magyar Nemzet írta meg, hogy a MAHART Passnave Kft.-t, amely a dunai hajóbaleset miatt került az érdeklődés középpontjába, most a magyar állam és az ütközésben részes Viking Sigynt is birtokló Viking River Cruises, pontosabban magyar cége, a Viking Hungary Kft. tulajdonában van.

Mint kiderült, a fővárosi kikötőket is üzemeltető céget 2008-ban privatizálták, akkor a Masped Zrt. 86, az Európa Rendezvényiroda Kft. 16 százalékos tulajdonos lett. 2013 októberében a magyar állam a Masped tulajdonrészéből megvásárolt 51 százalékot, majd a vételárat a következő öt esztendő osztalékából fizette ki. Idén márciustól a cég feletti tulajdonosi jogokat az állami Magyar Turisztikai Ügynökség gyakorolja.

A Masped megmaradt 33 százalékos üzletrészét, valamint az Európa Rendezvényiroda Kft. 16 százalékát, vagyis összesen a MAHART Passnave 49 százalékát pedig a svájci Viking River Cruises vásárolta meg. Az ügylet érdekessége, hogy a részesedését a Viking Sigyn szállodahajót is üzemeltető svájci cégnek értékesítő az Európa Rendezvényiroda Kft.-nek ugyanaz a négy magyar állampolgár – Ablonczy Péter, Sztankó Attila Gyuláné, Sztankó Attila Gyula és Ablonczyné Markó Judit – a tulajdonosa, mint a balesetben elsüllyedő Hableány turistahajót működtető Panoráma Deck Kft.-é. Azaz komoly üzleti kapcsolat volt a 28 emberéletet követelő balesetben érintett két hajó tulajdonosai között.

Nyitókép: Máthé Zoltán
infostart

Hasonló hírek

Eltűnt egy fiatal lány Budapesten! – Oszd meg, segítsük ezzel is a keresést!

Géza

Halálos közlekedési baleset Tiszaújvárosnál

Géza

Illegális migránsok Csongrád megyében

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------