Image default
Belföldi hírek

Váratlan dicséretet kapott Orbán Viktor Miniszterelnökünk Angela Merkel német kancellártól! Ez egy nagyrabecsülés! Ezt mindenkinek meg kell tudnia! Oszd meg!

Merkel a magyar határvédelmet dicsérte a menekültkérdéssel kapcsolatban!

Eldőlt: megkezdődhetnek a koalíciós tárgyalások Németországban
Fotó: Wikimedia Commons

A magyar–szerb uniós külső határ védelmével Magyarország Németországot is védi – mondta Angela Merkel német kancellár vasárnap egy televíziós interjúban. Merkel az ARD német köztelevízióban egy késő este sugárzott interjúban azt mondta:

Magyarország “bizonyos értelemben nekünk végzi el a munkát” uniós külső határa védelmével.

Merkel az interjúban arról is beszélt, hogy veszélyezteti az Európai Uniót, hogy a tagállamoknak még nem sikerült közös álláspontra jutniuk a migráció kezeléséről, ezért minden erejével dolgozik egy új uniós menekültügyi rendszer felépítésén.

A német kancellár azt mondta, létre kell hozni egy közös menekültügyi hivatalt, és egységes szabványokat kell bevezetni a menekültügyi eljárásokban, a közösségen belüli mozgás szabadságának megőrzéséhez pedig fel kell állítani egy “igazi, európai határvédelmi rendőrséget”, amely akkor is tevékenykedhet, ha fellépése “nem tetszik” az érintett, uniós külső határral rendelkező tagországnak – mondta Angela Merkel.

Arról is beszélt, hogy a menekültügyi rendszer megújításával együtt erősíteni kell a nemzetközi fejlesztési együttműködést, hogy az EU sikeresebb legyen a menekülésre kényszerítő okok felszámolásában.

Azzal kapcsolatban, hogy Horst Seehofer belügyminiszter készülő menekültügyi reformcsomagjában várhatóan szerepel, hogy meg kell tagadni a belépést a határon a papírok nélkül, vagy más EU-tagországban már regisztrált menedékkérőktől, elmondta, hogy a kormányon belüli egyeztetések még nem értek véget. Hozzátette, hogy az uniós jog a nemzeti jog felett áll, és tartózkodni kell az egyoldalú, nemzeti szintű lépésektől. Mint mondta, “csak az európai megoldás az igazi megoldás” – fejtette ki Angela Merkel.

Forrás: HVG

Hasonló hírek

Felháborító és szégyen, avagy a tudatlanság magasiskolája! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Szakértő: Miért dobálják el az irataikat a migránsok?

Edit

Paks: nem jelent kockázatot a 4. blokk süllyedése

Mazsi