Hirmagazin.eu
Főoldal » Vannak-e politikai foglyok Kubában?
Külföld

Vannak-e politikai foglyok Kubában?

Őszinte és nyílt megbeszélést folytattunk az emberi jogokról – így fogalmazott Barack Obama a Raul Castróval tartott havannai sajtókonferencián. A kapcsolatok egy csapásra nem változhatnak meg. Kubasorsát a kubaiak fogják meghatározni és nem az Egyesült Államok – mondta az amerikai elnök.

 

Vannak-e politikai foglyok Kubában

Castro elnök panamai találkozásunkkor úgy fogalmazott, amiben nem értünk egyet ma, abban egyetérthetünk holnap. Ez jellemzi az elmúlt 15 hónapunkat, és ez vezetett mostani, kubai látogatásomhoz. Lépésről lépésre haladunk kapcsolataink normalizálása felé – jelentette ki Obama.

Az embargó teljes feloldásáról azt mondta, hogy egyszer biztosan meg fog történni, de hogy mikor, arra nem tett ígéretet.

Az alkalom azért is rendkívüli volt, mert a kubai újságírók Castrotól is kérdezhettek, aki ettől mintha zavarba jött volna.

Egy amerikai zsurnaliszta kérdésére a kubai elnök határozottan visszautasította azt, hogy politikai foglyok lennének Kubában, sőt, arra kérte a jelen levő újságírókat, hogy sorolják fel neki, adjanak egy listát a politikai foglyokról, és ő még éjfél előtt szabadon engedi őket.

A két elnök sajtótájékoztatója furcsa jelenettel zárult, mivel Raul Castro nem kezet rázott Obamával, hanem magasba emelte a kezét, akár egy győztes ökölvívóét.

A történelmi látogatáson, a hivatalos program részeként egy állami ünnepségen koszorúzott az amerikai elnök a Forradalom terén, melynek hátterét egy hatalmas Che Guevara portré adta.

 

Forrás: euronews

 

Hasonló hírek

Berxit: nincs alkú, de van remény

Géza

Tovább szedi áldozatait az ítéletidő Olaszországban

Géza

Semjén Zsolt felháborodott a venezuelai magyarok „legmigránsozásán”! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------