Image default
Bulvár

Vámpírbetegség sújtja a királyi családot: Meghanék gyermeke is veszélyben?

Meghan Markle-ék egy, a királyi családban öröklődő „vámpírbetegségtől”, a porfíriától féltik a kisbabájukat, ezért levetetik a köldökzsinórvért.

A királyi család már hosszú-hosszú generációk óta egy igen ritka öröklődő betegség génjeit hordozza: a vámpírbetegségét, azaz porfíriáét.

Ez a kór egy anyagcsere-betegség, amely a lehető legkülönbözőbb tünetekkel jelentkezik: a nem túl kellemes, bíbor színű vizelettől kezdve a bőrérzékenységen és a bőrhólyagosodáson át egészen a lázig, has- és más fájdalmakig hosszú a listája a porofíria tüneteinek. Akár életveszélyes állapotot is eredményezhet a „Darkula-kór”, de szerencsére a mai orvostudomány már jól tudja kezelni a betegséget. Pláne, ha levetetik a köldökzsinórvért, amellyel emellett számos más bajt is gyógyítani lehet.

Hogy a születendő apróság örökölte-e a Vilmos gloucesteri hercegnél először diagnosztizált porfíriát, azt egy meglehetősen drága és bonyolult genetikai vizsgálat állapítja majd meg, amit a lehető leghamarabb elvégeznek a csecsemőnél. Az eredmény azonban bizonyára örök titok marad, hiszen a pici csak a hetedik a trónra várók listáján, így az egészségi állapota magánügynek számít.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Northfoto

Hasonló hírek

Budapesti bliccelők legjobb kifogásai! :D

Edit

19 éves barátnője szülne gyermeket Benkő Dánielnek!

Mazsi

Bravúrosan akadályozta meg a világhírű énekesnő, hogy eladják ruhátlan fotóit

Géza