Hirmagazin.eu
Főoldal » Változott az otthoni munkavégzés átmeneti szabályozása
Életmód hírek

Változott az otthoni munkavégzés átmeneti szabályozása

A RUGALMAS HOME OFFICE MEGTARTÁSÁHOZ HOSSZÚ TÁVON A MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA LESZ SZÜKSÉG!

Módosult az otthoni munkavégzésre vonatkozó kormányrendelet. A járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet végéig átmeneti szabályozás rendezi a távmunkát. A rugalmas szabályozás lényege, hogy a munkaadó és a munkavállaló megállapodása határozza meg a munkavégzés helyét. Ezzel szemben a munka törvénykönyvében az otthoni munkavégzéssel foglalkoztatottak kizárólag otthon, informatikai eszköz segítségével végezhetnének munkát. Hosszú távon, a távmunka tartós újraszabályozásához a munka törvénykönyvének módosítására és a munkavédelmi előírások felülvizsgálatára is szükség lesz.

Fischer Ádám, a Niveus Consulting Group jogi partnere a home office szabályozás legújabb változásairól elmondta, hogy a tavaly év vége óta meglévő szabályokat egészíti ki. Egyértelművé teszi a munkáltató felelősségét a távmunkához szükséges eszközök rendelkezésre bocsátásáról és a munkavédelmi előírásokat.

A szakértő szerint a legszembetűnőbb újdonság, hogy részletes előírásokat tartalmaz a munkavédelmi szabályok eltérő alkalmazásáról. Ez azért fontos, mert az irodai környezettől eltérő intézkedéseket kell meghoznia a foglalkoztatónak annak érdekében, hogy, otthon se veszélyeztesse a munkavállaló egészségét a feladatvégzés.

Ha a munkavállaló számítástechnikai eszközön dolgozik, akkor a munkáltató írásban tájékoztatja a biztonsági előírásokról a munkavállalót, ezek betartását pedig távolról is ellenőrizheti.

A munkáltatónak előzetesen engedélyeznie kell a munkavégzésre kijelölt helyszínt. Bizonyos esetekben pedig személyesen is meggyőződhet arról, hogy a munkavállaló betartja-e a munkavédelmi előírásokat.

 

Mindenki ezt olvassa most!

Juttatásként továbbra is adhat havi költségtérítést a munkáltató a minimálbér összegéig, de nem kötelező.

A térítést a munkavállaló szabadon felhasználhatja, a költség igazolására nincs szükség.

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Most ezt is megteheted – otthon!

Géza

Komoly árat fizetett Polgár Judit a sikerért – Egy nevelési kísérlet része volt (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Névnapok július 22-én

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!