Hirmagazin.eu
Főoldal » Változhat az Európai Unió migrációs politikája
Külföld

Változhat az Európai Unió migrációs politikája

Változhat az Európai Unió tévedéseken alapuló migrációs politikája, ezt jelzi, az Európai Parlament (EP) csütörtöki döntése

– mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülése csütörtökön elutasította azt az állásfoglalás-tervezetet, amely  a földközi-tengeri kutatási és mentési műveletek fokozására szólított volna fel.

Bakondi György azt mondta: az EP állampolgári jogi, bel- és igazságügyi szakbizottságának indítványa (LIBE), amely segítette volna az illegális, tömeges bejutást Európába, kedvezett egyes liberális baloldali csoportoknak, a parlament többsége azonban nem támogatta.

Ez jelzi, hogy talán van esély rá, hogy az EU 2015 óta tartó “nagyon súlyos következményekkel járó, tévedéseken alapuló migrációs politikája” változhat.

A főtanácsadó szólt arról is: az új EP-ben megváltozott az előző két parlamentet jellemző helyzet, hogy ha a szocialista és a néppárti csoport megegyezett valamiben, az döntésnek számított parlamenti többségük miatt.

A mostani parlamentben mások szavazatai is számítanak, legyen szó akár a még ott lévő brit képviselőkről vagy a megerősödött zöld párti, illetve jobb oldali pártcsaládok szavazatairól.

Szó volt arról, hogy egy olasz egyházi kutatóintézet felmérése szerint év végére elérheti a 630 ezret is az illegálisan Itáliába érkezők száma.

Bakondi György hangsúlyozta: ezekben a kutatásban “regisztrált számokról van szó”, tehát csak azokról, akiket valamelyik hatóságnál nyilvántartásba vettek.

Valójában nagyon sok migráns, miután eléri az olasz partokat, igyekszik elrejtőzni a hatóságok elől, az így Európába érkező emberek számát tehát csak becsülni lehet – mondta.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Salvini: Én a cenzorok ellen vagyok!..

Géza

Az USA felkészült, és már a következő hónapban megtámadhatja Iránt

Géza

Beperli Belgiumot egy gyászoló anya

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!