Image default
Autók - motorok - hajók

Valós történet! Milliárdosok egymás között: Az egyik: – Adok érte egy várost, házakkal, üzletekkel, minden jövedelmezőségével. A másik: – Hát legyen! (A cikk videót tartalmaz)

Új legdrágább autója van a világnak!

Egyes források szerint 70 millió, más források szerint 80 millió dollárért cserélt gazdát egy Ferrari 250 GTO a napokban. Bármelyik összeg is legyen igaz, egy biztos: új legdrágább autója lett a világnak.

Egy ideje már az a kevés 250 GTO passzolgatja egymás között a világ legdrágább autója címet, de ezzel az új üzlettel akkorát lépett előre a konkrét példány, hogy még a típustársak is sok tízmillió dollár távolságból nézik. Az a kevés példány amúgy összesen 39, ennyit építetek 1962 és ’64 között a 250 GTO-ból, a most eladott konkrét darab közülük pedig a 4153GT alvázszámú.

Ez az ezüst 250 GTO egész tartalmas autósportos múlttal bír, bár kimagasló eredményei nem voltak. 1963-ban ott volt a Le Mans-i 24 óráson a kor menő belga csapata, az Ecurie Francorschamps színeiben, ahol negyedikként zártak vele. Egy évvel később megnyerték az autóval a Tour de France-t, majd sok túraautós verseny után nyugdíjazták. Értékén sokat dob, hogy sosem érte komolyabb baleset, jól átvészelte az autósportos éveket; talán a legeredetibb állapotban fennmaradt 250 GTO mind közül.

Autóinformáció forrása: totalcar

Személyi információ forrása: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

IV. DAT Gépjármű Regatta vitorlásverseny Balatonkenesén

info

Sok lestrapált jármű érkezik

info

Így bukhatjuk el észrevétlenül a kötelezőt

Edit