Hirmagazin.eu
Főoldal » Valóra váltják az álmukat: terepjáróval járják be a világot a szerelmesek
Életmód hírek

Valóra váltják az álmukat: terepjáróval járják be a világot a szerelmesek

Budapest — Vannak álmodozók és vannak, akik meg is valósítják az álmaikat. Elekes Ferenc és párja, Veisz Evelin utóbbiak közé tartozik.

Felmondtak munkahelyükön, hogy terepjáróba pattanjanak és együtt szeljék át a világot. A szerelmesek 13 országon keresztül 33 ezer kilométert autóztak, s meg sem álltak Szingapúrig. Évekig készültek, spóroltak az útra. Hogy mennyit költöttek valójában? Nem is tudják igazán.

– Az ötlet évekkel korábban megszületett, amikor két barátommal mentem Londonból Mongóliáig. Bár saját autóval vágtunk bele, az elromlott útközben, így anélkül fejeztük be az utat – nevetett Ferenc. – Autóvásárláskor már úgy választottam ki a járgányt, hogy az alkalmas legyen egy ilyen kalandra. Így vettem ezt a Toyota Land Cruiser terepjárót – folytatta a kalandor, aki ezután elkezdte felkészíteni járművét.

– Édesapám egy fiókrendszert is épített az autóba, amelyben még hűtőnek is volt hely. Az autó tetejére egy sátor került, ám mivel ezt nem minden esetben lehet használni, a fiókrendszer teteje volt a másodlagos fekhely – magyarázta. A fiatalok egy kéthetes skandináv túrán, majd a 2018-as Bamako Rallyn is részt vettek, hogy tapasztalatot gyűjtsenek, mielőtt elindulnak Szingapúrba.

Valóra váltják az álmukat terepjáróval járják be a világot a szerelmesek 1
A járgány tetején felállított sátorhálóból mesés kilátás nyílt. A vagány duó lenyűgöző tájakat járt be a mindennel felszerelt „mozgó otthonnal”

– Mivel nem volt más megoldás, 2017 végén kiléptünk a munkahelyünkről. Evelin online marketing területen dolgozott egy internetes áruháznál, én pedig jogászként Londonban. A Bamako után néhány dolgot változtattunk az autón, és június 18-án elindultunk – mesélték a fiatalok, akik fél évig voltak úton.

– Minden nap kalandos volt, hiszen teljesen kiléptünk a megszokott világunkból. Kínában nagyon magas hegyeken mentünk át, emiatt volt, hogy fáztunk, megesett, hogy fagy volt a sátor tetején. Délkelet-Ázsiában pedig negyven fok volt. Volt, amikor egy napig csak arra vártunk, hogy megszáradjon a sátor egy nagy eső után, máskor pedig folyóvízben mostunk, tóban vagy éppen a magunkkal vitt zuhanysátorban fürödtünk. A WC-t egy kempingszékből oldottuk meg: kivágtuk a közepét, akasztókat tettünk rá, arra pedig elbomló zsákot raktunk – avatott be néhány részletbe Feri, akitől megtudtuk: a kaland végén autójukat hajóra rakták, ők maguk repülővel jöttek vissza Magyarországra.

– Az autóért Rotterdamba kell majd mennünk, és lábon hazahozzuk, legalábbis reméljük, mert az út vége felé a váltó már csattogott, zörgött – tette hozzá az utazó.

Bár a pár még csak két hete tért vissza Szingapúrból, a kérdésre, hogy van-e új cél, szinte azonnal rávágta: Alaszkától a Tűzföldig bármi szóba jöhet majd egyszer.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Instagtam

Hasonló hírek

Több celeb neve is felkerült a NAV legnagyobb adósainak listájára..

Géza

Mi az a fény diéta? Hogyan működik? Mennyit lehet fogyni vele?

info

Durva különbségek: így öregszenek a férfiak és így a nők

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!