Hirmagazin.eu
Főoldal » “Válás rock and roll” a Madách Színházban
Kultúra

“Válás rock and roll” a Madách Színházban

Détár Enikő, Koós Réka és Ladinek Judit szereplésével mutatja be új produkcióját a Madách Színház: a Bepasiztunk című “válás rock and roll” premierjét csütörtökön tartják a Madách Stúdióban.

"Válás rock and roll" a Madách Színházban

Molnár László, a szcenírozott koncert rendezője az MTI-nek elmondta: Szirtes Tamás igazgató kérte fel arra, hogy rendezzen a társulat színésznőinek musical-estet. Mint mondta, azt gondolta, hogy inkább egy történetet találna ki a dalok köré a három színésznőre írva.

A színész-rendező, aki tavaly óta dolgozik a Madách Színházban, elmondta: azért választotta műfajként inkább a rockzenét és a zenébe ágyazott történetet, mert olyan eredeti produkciót szeretett volna létrehozni, amilyen itt eddig még nem volt. Elmondta: elképzelt egy történetet és ahhoz keresett hangulatában, tartalmában illeszkedő dalokat az 1980-as, ’90-es évek nagy slágereiből válogatva. A dalokat Galambos Attila fordította le.

Mint mondta, a produkcióban szereplő három nő által azt próbálta megmutatni, hogy egy férfinak mi a véleménye a férfitársairól. “Az ő szemszögükből, de az én véleményemet meséltem. Magamról, a férfitársaimról és a mai párkapcsolatokról” – mondta.

Kiemelte: kitalált történetről van szó, nem a színésznők válásait, történeteit dolgozták fel, Topolcsányi Laura írt a dalokhoz átkötő szövegeket. A színpadon három markánsan különböző figura – a szókimondó, a finom és az anyáskodó – jelenik meg. A színészek karakteréből kiindulva, jellemvonásaik felerősítésével született meg az összekötő szöveg, ebből adódik a stand-upos, a nézőkhöz kibeszélős forma, mintha a koncertbe ágyazott történet egy színházi büfében zajlana, ott beszélgetnének a szereplők.

A rendező felidézte, hogy a közönség a szeptemberi Színházak éjszakáján már láthatta a mű koncertváltozatát még átkötő szövegek nélkül.
A produkció jelmezeit Fink Evelin tervezte és készítette, a mozgás Ladinek Judit, a hangszerelés Turcsány András munkája, a zenei vezető Erős Csaba. A produkcióban a közreműködik a Madách Színház zenekara.

 

Forrás: mixonlin

Hasonló hírek

Szahara szerelmesei

info

41 millió dollárt keresett a Disney Carrie Fisher halálán

Edit

Fölszállott a páva – Kialakult a középdöntő végső mezőnye (Olvasd el és nézd meg!)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------