Image default
Otthon, lakberendezés, kert

Vadítóan fehér lesz a ruha, jöhet az ecet!

Nyáron a fehér ruhák legyenek tényleg fehérek! Fantasztikus, hogy az igazi foltmentes ragyogást drága vegyszerek nélkül is el tudod érni! Az ecet valóságos csodaszer a háztartásban!

Nem jönnek ki a makacs foltok a gyönyörű fehér holmikból? Semmi gond! Fűfoltos a nadrág, elszürkült a fehér póló? Megoldja a gondot az ecet! Önts egy pohárral a mosógép dobjába, és a szokásos módon indítsd el a gépet.

Vadítóan fehér lesz a ruha, jöhet az ecet!

A reménytelen állapotú, valaha fehér zoknikon is segít ez a filléres csodaszer: önts egy pohár ecetet egy jó fazéknyi forró vízhez, ebben áztasd egy éjszakán át a zoknikat. Másnap mosógépben mosd ki őket a szokásos módon, meglátod, ragyogni fognak! A penészfoltos ruhákat ecet és szódabikarbóna keverékébe áztasd néhány órára, utána mosd ki, és máris megszabadultál a foltoktól.

Hatékonyan segít a citrom A rozsdafoltos, szürkült ruhákon a citromlé is segíthet: egy pohárnyit tegyél a szokásos mosáshoz a gépbe. A citromlevet keverheted szódabikarbónával, az ebben áztatott ruhák ismét fehérek és foltmentesek lehetnek. Az izzadtságfoltos, kellemetlen szagú vagy dezodornyomos ruhák megfelelő részét pedig só és citromlé keverékével dörzsöld be, és nemcsak a foltoknak, hanem a szagoknak is búcsút inthetsz. A lavórt is megtöltheted forró vízzel, melybe szeletelj pár citromot, így kiváló áztató, fehérítő keveréket kapsz. Elő a konyhasót!

Vadítóan fehér lesz a ruha, jöhet az ecet! 2

A ruhák, de főleg a függönyök, a cigarettafüsttől is besárgulhatnak. Ez esetben a sós vízben áztatás a legjobb módszer arra, hogy ismét fehérek legyenek, az áztatás után azonban mindenképpen mosd ki mosógépben az anyagokat. Azoknak, akik szeretik a bio-megoldásokat, jó hír, hogy ma már környezetkímélő folttisztító-fehérítő sót is lehet kapni kimondottan fehér ruhákhoz.

Éljen a szódabikarbóna!

Vadítóan fehér lesz a ruha, jöhet az ecet! 3

A már kissé megszürkült ruhák vagy függönyök fehérítéséhez engedj a kádba körülbelül 10 liter vizet, ebbe szórj fél kilogramm szódabikarbónát, és a keverékben áztasd néhány órát a nagyobb anyagokat. Utána öblítsd át, és kész is. Ha napon szárítod a fehérített anyagokat, csak erősödik a hatás. Enyhébb szennyeződéseknél elég, ha egy kevés szódabikarbónát szórsz a mosóporhoz, majd a megszokott módon kimosod a ruhákat. Ha éppen nem találsz a konyhában, néhány zacskó sütőpor is megteszi. Meglepő megoldások

Néhány szem aszpirin a mosógép vízzel feltöltött dobjába dobva csodát művel az izzadtságfoltos fehér ruhával: dobj egy-kettőt a dobba, majd csukd vissza a gép ajtaját, és mosd ki a fehér ruhát a szokásos módon. A következő trükköt pedig szinte alig ismeri valaki:

Vadítóan fehér lesz a ruha, jöhet az ecet! 4

Ha meleg, mosóporos vízhez egy kevés mosogatógép tisztítót adsz, sokkal erősebb lesz a mosás hatékonysága. Próbáld ki!

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A tábortűz már a múlté, ez a kerti őrület a fiatalok új kedvence – VIDEÓ

Mazsi

Fillérekből újíthatod fel a fürdőszobát – Hihetetlenül egyszerű trükkök

Mazsi

Újítsuk meg otthonunk színeit a Feng Shui szerint!

info