Hirmagazin.eu
Főoldal » Vádemelés előtt jár a Fenyő-gyilkosság ügye
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Vádemelés előtt jár a Fenyő-gyilkosság ügye

Két hónapon belül, május végéig vádemelési javaslattal befejeződhetnek a Fenyő-merénylettel kapcsolatban zajló nyomozások, amennyiben nem merül fel új körülmény vagy a terheltek részéről újabb, elutasíthatatlan bizonyítási indítvány – írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Gyárfás Tamás és Portik Tamás ellen a médiacézár 1998-as megölésére való felbujtás miatt, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Ihász Sándor volt főügyész ellen a Gyárfással kapcsolatos bűnpártolás miatt élhet vádemelési javaslattal.

A lap szerint a KNYF és az NNI nyomozását minden bizonnyal összehangolták, és egy ügyként kezelve kerülhet sor hamarosan a vádemelési javaslatra, majd a vádemelésre. Egyelőre nem lehet tudni arról, hogy Portik Tamásnak volnának bizonyítási indítványai Fenyő meggyilkoltatásával kapcsolatban. A fogva tartást nehezen viselő volt olajbűnöző figyelmét a hírek szerint inkább a Prisztás József meggyilkoltatásával összefüggésben elrendelt perújítás köti le.

A Magyar Nemzet úgy tudja, Gyárfás Tamás ügyében a sportvezető meggyanúsítása óta számos tanút hallgattak ki. Gyárfást magát hatszor is kihallgatták, de írásban is tett két vallomást. Ismét tanúskodott Óvári Győző, Fenyő János és a VICO cég volt ügyvédje, Riskó Judit, Portik anyósa, Tasnádi Péter és egykori bizalmasa, Sass László, valamint Marjai Judit, Tasnádi volt felesége.

A korábbi nyomozások során tanú volt még Vajtó Lajos, aki Portik és a Gyurcsány-féle elhárítás egykori főigazgatója, Laborc Sándor találkozóiról beszélt. A maffia-bűncselekményekért elítélt Radnai László is tanúvallomást tett. Ezenfelül bizonyítékként szerepel az ügyben Perczel Tamás, Fenyő pszichológusa videóvallomásáról szóló jelentés is. Ugyanakkor védett tanú és a közelmúltban lefoglalt harminckét papírzsáknyi hangfelvétel, ami alapján megzsarolták a sportvezetőt, is bizonyíthatja az alapos gyanút mind Gyárfás, mind Portik ellen. Információink szerint a zsarolás ügyében kétszer tanúskodott Gyárfás Tamás felesége is.

A gyanú szerint Gyárfás azzal bízta meg Portik Tamást, az Energol egykori vezetőjét, hogy ölesse meg Fenyő János médiacézárt. Ezt megelőzően Portik is gyanúsított lett az ügyben, mivel a nyomozók szerint a volt olajbűnöző Jozef Rohácnak adott megbízást a gyilkosságra.

Gyárfás tagadja, hogy köze lett volna Fenyő megöléséhez, számos alkalommal elmondta, hogy a gyilkosságot megelőzően már rendezte a vitás ügyleteit a sajtómágnással. A lap szerint Portik egyelőre nem tett vallomást az ügyben, az mindenesetre tény, hogy a rendőrség a közelmúltban hatalmas mennyiségű hanganyagot foglalt le, amelyből az Energol-vezér és Gyárfás rendhagyó kapcsolata körvonalazódik. A Portik által rögzített felvételek arról tanúskodnak, hogy kettőjük közt visszatérő téma volt Fenyő János likvidálása. Az egykori olajbűnöző folyamatosan ezzel az üggyel provokálta, lényegében zsarolta a sportvezetőt.

Gyárfás meggyanúsítása után három nappal a KNYF hivatalos személy hivatali eljárása során, hivatali kötelessége megszegésével elkövetett bűnpártolás miatt gyanúsították meg Ihász Sándor fellebbviteli főügyészt, akit az ügy miatt felmentettek beosztásából. Az alapos gyanú szerint Ihász 2017 októberében olyan dokumentumokat vett át a hivatalában, amelyekkel Gyárfást megzsarolták. A KNYF szerint Ihásznak fel kellett ismernie, hogy a leiratban foglaltak olyan új bizonyítékok, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak az emberölés felbujtójának azonosításához, felelősségre vonásához.

Ennek ellenére a törvényben előírt ügyészi kötelességével ellentétben a felmerült bizonyítékot nem adta át a nyomozó hatóságnak, hanem hivatali helyiségében tárolta. Ihász egyébként ugyancsak tagadja, hogy bűncselekményt követett el.

mti

 

Hasonló hírek

Őrizetben a dunaújvárosi rablássorozat elkövetői

Géza

Országos összesítő

Géza

Lecsapott a NAV a bűnbandára: közel 2 milliárd forintot csalt el egy pécsi munkaerő-közvetítő cég

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------