Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Vádat emelt az ügyészség egy nő és élettársa ellen, akik évekkel ezelőtt megölték közös csecseműjüket a főváros XVIII. kerületében

A vád szerint a budapesti nő otthon szülte meg az egészséges leánycsecsemőt, akit ezután élettársa segítésével megölt, majd a holttestet elrejtette, napokkal később pedig kidobta egy társasházi szeméttárolóba.

A vádlottak az elkövetést megelőző években élettársi kapcsolatban éltek, amelyből 2013 végén közös gyermekük is született, a nőnek pedig korábbi élettársi kapcsolatából volt egy másik gyermeke is. A nő 2014-ben teherbe esett, ám ekkorra már megromlott a kapcsolatuk, a férfi úgy vélte, hogy a gyermek nem az övé, és azt mondta, hogy ne szóljanak a terhességről senkinek. A nő így eltitkolta a terhességét a környezete előtt, arról nem szólt sem a szüleinek, sem a barátainak, és orvosnál sem járt. Várandósságát testalkata miatt a külvilág sem észlelte.

A vádirat szerint 2014. október 23-án a vádlottak, valamint a nő szülei és gyermekei mindannyian otthon tartózkodtak, amikor a vádlottnál a szülési fájdalmak beindultak. A nő ezt jelezte élettársának, akivel együtt bementek a fürdőszobába, ahol a nő megszülte a gyermeket, majd ezután a férfi által mondottak szerint megölte. Ezután az újszülött holttestét a nő – szintén az élettársa tudtával – elrejtette, majd csak két nappal később, október 25-én vitte el egy XVIII. kerületi társasház udvarán található szeméttárolóhoz, ahol az egyik szemetesbe tette; a holttestet másnap egy kukázó találta meg.

A vádirat szerint a leánycsecsemő élve született és életképes volt, halála erőszakos úton, fulladás miatt következett be. A Fővárosi Főügyészség ez alapján a vádlottakat minősített emberölés bűntettével vádolja, amit a férfi bűnsegédként követett el. A bűncselekmény a törvény szerint mindkettőjük esetében tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: privatkopo.hu

Kiemelt kép: feol

Hasonló hírek

Eltűnt egy 12 éves lány Budapesten! Oszd meg, segítsük ezzel is a keresést!

Géza

Ezzel az új módszerrel verik át az időseket a pofátlan csalók

Mazsi

Lányok szökésben

info