Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Üzent a rendőrség az autósoknak húsvét előtt

Nem lesz célzott  “ittasságellenőrző” akció, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne az alkoholfogyasztást mérő, ittas sofőrökkel szemben intézkedő rendőrökkel.

Nagyon sokan indulnak útnak húsvétkor, ezért a rendőrök főleg a forgalmat, a torlódások “kiküszöbölését” segítik majd az ünnepi időszakban – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1 aktuális csatornán.

Gál Kristóf közölte: ahogy az elmúlt években, úgy az idén sem lesz célzott “ittasságellenőrző” akció, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lehetne majd találkozni az alkoholfogyasztást mérő, ittas sofőrökkel szemben intézkedő rendőrökkel.

A szóvivő a nemrég megtartott Speedmarathon elnevezésű akcióról elmondta: több mint másfél millió járművet ellenőriztek 1305 helyszínen, és 5686 vezetőt értek gyorshajtáson, vagyis minden 300. sofőr lépte túl a sebességhatárt. Mivel a múlt évben minden 100. nem tartotta be ezeket a szabályokat, “elég jól átment az üzenet” – fogalmazott. Felhívta a figyelmet arra is, hogy aznap senki nem halt meg a közutakon.

Gál Kristóf emlékeztetett arra, hogy a gyorshajtás a balesetek 31 százalékát okozza, a képzeletbeli dobogó első helyéről nem is lehet azt letaszítani. Kiemelte, hogy a sebességmérő akció helyszíneit a lakosság javaslatai alapján jelölték ki.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
infostart

Hasonló hírek

Füstmérgezésben meghalt egy ember Győrben

info

Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a szír embercsempészt

Géza

Nemzetközi körözés volt az elfogott szír férfi ellen + VIDEÓ

Edit