Hirmagazin.eu
Főoldal » Utórengés Chilében – A kormány segít az újrakezdésben (Videó)
Külföld

Utórengés Chilében – A kormány segít az újrakezdésben (Videó)

A Richter-skála szerinti 6,5-es erősségű földrengés rázta meg Chile középső részét hétfőn. A földmozgás nem okozott újabb károkat, de az épületek megremegtek Santiagóban.

A dél-amerikai országot múlt héten sújtó 8,4-es, hatalmas rengés és az azt követő szökőár 13 emberéletet követelt. 1800 épület rongálódott meg súlyosan. A természeti katasztrófa romba döntötte a kikötőváros Coquimbót.

– Tudjuk, hogy van az a veszteség, amely sohasem pótolható – fogalmazott televíziós beszédében a chilei elnök asszony, Michelle Bachelet. De az embereknek tudniuk kell, hogy a kormány nem hagyja őket egyedül a bajban. Segítünk az újrakezdésben.

A pusztító földrengés, majd a parti sávot közel ötméteres hullámokkal elérő szökőár jelentős károkat okozott az infrastruktúrában. A romeltakarításban a chilei hadsereg is részt vesz.

Több városrészben sérült a vízvezeték-hálózat, a csatornarendszer. A járványveszély miatt a leginkább veszélyeztetett régiók lakosait beoltják. A kormány palackozott ivóvizet és élelmiszert oszt a lakosságnak.

Forrás: Euronews;

Hasonló hírek

A munkácsi események alapos kivizsgálását sürgeti az EU

Mazsi

Turistákat figyelmeztet az amerikai külügyminisztérium

info

Újabb késelés történt Bécsben

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------