Hirmagazin.eu
Életmód hírek

Útlezárások, forgalomelterelés a fővárosban, az idei autó- és motorsport bemutatórendezvény miatt! Oszd meg!

Idén is megrendezik az autó- és motorsport bemutatórendezvényét, a Nagy Futamot. 2019. május 1-jén, szerdán napközben, valamint az előkészületek miatt már az azt megelőző napon, április 30-án, kedden este jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten.

A korlátozásokra az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Károly körúton, valamint a környező utcákban kell számítani.

Az útlezárások miatt változik az érintett közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje is.

A BKK kéri, hogy aki május 1-jén a belvárosba, vagy a belvárosban utazik, ne autóval, hanem közösségi közlekedéssel közelítse meg úti célját, és lehetőleg a kötöttpályás járatokat vegye igénybe: mind a négy metróvonalon, valamint a 4-es és a 6-os villamos vonalán napközben szükség esetén a megszokottnál sűrűbben indulnak majd a szerelvények – olvasható a vállalat honlapján.

Május 1-jén az M3-as metró a Nagyvárad tér és Újpest-központ között közlekedik, a 100E autóbusz pedig 6 és 18 óra között a Kálvin tér és a repülőtér között jár. Május 1-jén a közösségi közlekedési járatok a vasárnap és ünnepnap érvényes menetrend szerint indulnak.

Korlátozások a közúti közlekedésben

Az esemény és az előkészületei miatt útlezárásokra kell számítani több fontos budapesti fő közlekedési útvonalon.

Lezárják a közúti forgalom elől

a Szent István tér déli oldalát a Hercegprímás utcától a Bajcsy-Zsilinszky útig, valamint a Hercegprímás utcát a József Attila utcától a Szent István térig április 27-én, szombaton 0 órától május 2-án, csütörtökön 20 óráig;

a Bajcsy-Zsilinszky utat az Andrássy út és az Arany János utca között, valamint a Lázár utcát a Bajcsy-Zsilinszky köztől a Bajcsy-Zsilinszky útig április 30-án, kedden 20 órától május 2-án, csütörtökön hajnali 4:30-ig;

továbbá számos útszakaszt az Andrássy út, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Károly körút környékénmájus 1-jén, szerdán 6 órától 18 óráig:

az Andrássy utat az Oktogontól a Bajcsy-Zsilinszky útig,

a Bajcsy-Zsilinszky utat az Andrássy út és a Deák Ferenc tér, valamint az Arany János utca és a Podmaniczky utca között,

a József Attila utcát a Széchenyi István tértől a Bajcsy-Zsilinszky útig,

a Király utcát a Rumbach Sebestyén utcától a Károly körútig,

a Károly körutat a Deák Ferenc tértől az Astoriáig,

a Dohány utcát a Károly körút és a Wesselényi utca között,

a Paulay Ede utcát a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Liszt Ferenc térig,

a Révay utcát a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Dalszínház utcáig,

a Káldy Gyula utcát a Paulay Ede utcától a Révay utcáig,

a Dobó utcát a Révay utcától az Andrássy útig,

a Székely Mihály utcát a Paulay Ede utcától az Andrássy útig,

a Dalszínház utcát a Révay utcától a Paulay Ede utcáig,

a Hajós utcát a Paulay Ede utcától az Andrássy útig,

a Nagymező utcát a Mozsár utca és a Király utca között,

a Jókai teret,

a Liszt Ferenc teret a Paulay Ede utcától az Andrássy útig,

a Lázár utcát a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Bajcsy-Zsilinszky közig,

az Ó utcát a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Bajcsy-Zsilinszky közig, valamint a Nagymező utcától a Bajcsy-Zsilinszky közig.

Lezárják továbbá a kerékpáros forgalom elől

az Andrássy úti kerékpárutat a Bajcsy-Zsilinszky út és a Liszt Ferenc tér között április 28-án, vasárnap 0 órától május 2-án, csütörtökön reggel 6 óráig;

a Bajcsy-Zsilinszky úti kerékpárutat az Erzsébet téri oldalon a Deák Ferenc tér és az Andrássy út közötti, rövid szakaszon.

Változások a közösségi közlekedésben

Május 1-jén a Nagy Futam, valamint a városligeti rendezvények kényelmesebb megközelítése érdekében szükség esetén mind a négy fővárosi metróvonalon, valamint a 4-es és a 6-os villamos vonalán a megszokottnál sűrűbben indulnak a szerelvények. Az M3-as metró ezen a napon a Nagyvárad tér és Újpest-központ között közlekedik, a Nagyvárad tértől Kőbánya-Kispest felé metrópótló busszal lehet utazni.

Az Andrássy út, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Károly körút, valamint a környező utcák lezárása miatt április 30-án, kedden és május 1-jén, szerdán várhatóan az alábbi korlátozásokra kell számítani a közösségi közlekedésben:

A 9-es busz

április 30-án, kedden 20 órától az utolsó buszindulásig, majd május 1-jén, szerdán 18 órától az utolsó buszindulásig a Bajcsy-Zsilinszky út helyett a Nagykörúton (a 923-as busz megállóinak érintésével) és az Andrássy úton (a 105-ös busz megállóinak érintésével) át közlekedik.

május 1-jén, szerdán az első buszindulástól 18 óráig a Bajcsy-Zsilinszky út és a Kiskörút helyett a Nagykörúton és a Baross utcán át közlekedik, a 923-as busz érintett megállóiban megállva.

A 16-os busz május 1-jén, szerdán a Deák Ferenc tér helyett az Arany János utca végállomásig közlekedik, ahol a buszokra a 9-es busz megállójában lehet felszállni.

A 70-es trolibusz május 1-jén, szerdán az első troliindulástól 18 óráig a Nagymező utca–Király utca útvonal helyett a Podmaniczky utcán és az Izabella utcán át közlekedik, a 72-es és a 73-as trolibusz megállóinak érintésével.

A 78-as trolibusz május 1-jén, szerdán az első troliindulástól 18 óráig nem érinti az Andrássy út (Opera M), a Zichy Jenő utca, a Báthory utca / Bajcsy-Zsilinszky út és a Kossuth Lajos tér M megállót.

A 100E autóbusz május 1-jén, szerdán 6 és 18 óra között a Deák Ferenc tér és az Astoria megállóhelyek érintése nélkül, a Kálvin tér M és a repülőtér között közlekedik. Ebben az időszakban az előre megváltott 900 forintos vonaljeggyel az M3-as metró további vonaljegy megvásárlása nélkül igénybe vehető a Deák Ferenc tér és a Kálvin tér közötti vonalszakaszon.

A 105-ös autóbusz május 1-jén, szerdán az első buszindulástól 18 óráig az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út lezárása miatt a József Attila utca és a Dózsa György út között módosított útvonalon, a Podmaniczky utcán keresztül közlekedik. A Gyöngyösi utca M felé tartó buszokra a 9-es busz és a 72-es trolibusz érintett megállóiban lehet felszállni, az Apor Vilmos tér felé tartó buszokra pedig a 72-es trolibusz, valamint a 15-ös és a 115-ös busz érintett megállóiban.

A 914-es, a 914A, a 931-es, a 950-es és a 950A autóbuszok április 30-ról, keddről május 1-re, szerdára virradóra a Bajcsy-Zsilinszky út helyett az Andrássy úton közlekednek, ezért egyik irányba sem érintik a Báthory utca / Bajcsy-Zsilinszky út, az Arany János utca M és a Szent István Bazilika megállót. Az éjszakai buszjáratokra ideiglenes útvonalukon az Oktogonnál a 923-as busz megállójában, az Andrássy úton pedig a 105-ös busz megállóiban lehet felszállni.

Utazásukat ezeken a napokon is érdemes előre megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazással, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.

Nyitókép: Érdeklődők a hatodik alkalommal megrendezett Nagy Futam versenyautós bemutatón a belvárosi Astoriánál 2018. május 1-jén. MTI Fotó: Balogh Zoltán
infostart, bkk

Hasonló hírek

Egy Huncut Lány vallomása

Mazsi

Meghaltam volna, ha nincs 9 diófám…

Mazsi

A gyermek addig dörzsölte a nemi szervét, amíg az vérezni kezdett. Amikor a szülei felfedezték az igazságot, magukon kívül voltak.

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------