Image default
Külföld

Utcai zavargásokra készül Nagy-Britannia

A “hard Bre­xit” ese­tén za­var­gá­sokra szá­mí­ta­nak már­ci­us­ban. Friss hír, hogy nem csu­pán a rend­őr­ség ké­szü­lő­dik, hanem 3500 ka­to­nát is moz­gó­sí­ta­nak.

Sem Theresa May, sem más nem tudhatja még, hogy a brit miniszterelnök képes lesz-e elfogadtatni a brit parlamenttel az EU-val kötött megállapodást. Majd januárban kiderül.

Egy mostani hír viszont arról szól, hogy May már a legrosszabbra, a “hard Brexitre” is készül.Az ugyanis szinte biztos, hogy a megállapodás nélküli kiválás utcai zavargásokat fog okozni azoknak a részvételével, akik mindvégig ellenezték a Brexitet, és akik rettegnek a hard Brexit következményeitől.

A hír szerint London 3500 katonát mozgósít a “No deal” /nincs üzlet/ azaz a hard Brexit esetére, hogy azok segítsék csillapítani a kedélyeket.

Gavin Williamson védelmi miniszter azt mondta az Brit Alsóházban:  azért kell a katonaság, hogy “vészhelyzetben segítse a kormányzati intézményeket.”

A Sunday Times a közelmúltban idézett egy belső kormányzati közleményből, amely szerint a brit rendőrség egy “hard Brexit” esetén felkészül a “zavargások széles körű kezelésére.”

Ráadásul a brit gazdaság idei és jövő évi növekedése a leggyengébb lehet az utolsó 2009-es recesszió óta – figyelmeztetett a Brit Kereskedelmi Kamara, a Portfolio szerint. Az üzleti szövetség arra is számít, hogy a font gyengélkedése az euróval és a dollárral szemben tovább hajtja majd felfelé az inflációt, ami csökkenti a fogyasztók elkölthető jövedelmét, az üzleti beruházások pedig az idei csökkenés után jövőre sem lódulnak meg.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Brexit: most akkor behódolt vagy blöffölt Merkel?

Géza

Brutális gyilkosság a faluban: Vérző fejjel találtak az idős asszonyra

Mazsi

Trump megfenyegette Iránt

Mazsi