Hirmagazin.eu
Főoldal » Utazás közben mesét mond a magyar mobil app
Technika, kommunikáció

Utazás közben mesét mond a magyar mobil app

Nem lesz több autóban unatkozó gyermek? A Plukkido szakemberei az útszéli fűszálról is tudnak érdekeset mondani a gyerekeknek.

A Felelős Innováció díjas, Plukkido tervezőcsapat újabb nevelést segítő eszköze, az ÚtraManó gps alapú alkalmazás, amivel az autóban utazó gyermek arról hall mesét, amit éppen a környezetében lát.

Utazás közben mesét mond a magyar mobil app

Így nem unatkozik, nem zavarja a szülőt vezetés közben és talán még a képernyő nyújtotta varázslat ereje is háttérbe szorul a külvilágban tapasztalható csodákkal szemben.

Tervezői a mára már számos család otthonában megtalálható gyereknevelést segítő játékaik és módszertanuk fejlesztését követően tavaly elindították a játszótéri konfliktusokat feloldó, szabadtéri Ideki programot.

Szinte minden autós családnak ismerős az a helyzet, amikor a gyermek az út során nyugtalan lesz a mozgáshiánynak, az ingerek egyhangúságának köszönhetően, ami valójában természetes jelenség, de a szülők mégis gyakran feszülten kezelik a helyzetet.

Esetleg olyan eszközökhöz nyúlnak, amik ideig-óráig működnek, de folyamatos készenlétet igényelnek a szülő részéről, ami ha épp egyedül utazik a gyermekkel, akkor komoly kihívást jelent és még veszély forrása is lehet.

Az ÚtraManó alkalmazás előre felvett, zenei aláfestéssel rendelkező audioanyagot játszik le a kicsiknek, amint egy adott pont közelébe érkeznek a járművel. Az út során ezekből koherens mese áll össze, s miközben a gyermek kifelé figyel, várja a következő látnivalót, azaz egy meserészletet és nem unatkozik.

Az alkalmazás megkönnyíti a szülő dolgát, aki saját döntése alapján bevonódik az eseményekbe vagy csak a vezetésre koncentrál. A meserészletek írásakor és időzítésekor a Plukkido szakemberei figyelembeveszik a kisgyermekek pszichológiai jellemzőit, érdeklődését, időt hagynak a látottak feldolgozására, valamint beépítik a mára már több ezer fős közösségüktől származó, kisgyermekes családok tapasztalatait.

Az alkalmazás alapverziója ingyenes letöltéssel elérhető lesz, a fővárosból a Balatonra tartó családok már örömüket lelhetik Szusz, a kis szélgyerek és a Felhő kalandjaiban, akik az út során még párbeszédbe is elegyednek az utazó gyerekekkel.

hirado.hu

Hasonló hírek

Óriási siker a magyar high-tech karkötő!

info

3 vízmeghajtású szerkezet, ami után megkérdőjelezed a benzinkutak fontosságát

info

Saját “atombombát” hordoz a különösen veszélyes windowsos vírus

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------