Image default
Külföld

Utasítást adott Kim Dzsongun a Trumppal való találkozó előkészítésére

Utasítást adott Kim Dzsongun észak-koreai vezető a Donald Trump amerikai elnökkel tartandó következő csúcstalálkozó előkészítésére – jelentette a KCNA észak-koreai állami hírügynökség csütörtökön.

Kim elégedettségének adott hangot, miután kézhez kapta Trump levelét, és méltatta az amerikai elnök eltökéltségét egy újabb találkozó megtartására, hogy megvitassák a Koreai-félsziget atommentesítését – közölte a KCNA.

A Fehér Ház a múlt héten jelentette be, hogy Donald Trump február végén találkozik másodszorra Kim Dzsongunnal. A bejelentés azt követte, hogy az amerikai elnök a Fehér Házban fogadta Kim Jong Csolt, az észak-koreai állampárt központi bizottságának alelnökét, akit Kim Dzsongun jobbkezeként tartanak számon.  A csúcstalálkozó helyszínét egyelőre nem jelentették be. Értesülések szerint az egyik lehetséges helyszín Vietnam.

Donald Trump és Kim Dzsongun tavaly júniusban Szingapúrban találkozott először. Az észak-koreai vezető akkor megerősítette, hogy kész a nukleáris leszerelésre. Washington ehhez nem szabott határidőt. Az amerikai elnök pedig kijelentette: megszűnt az Észak-Korea jelentette veszély, és nem kell sürgetni a leszerelést.

Az atommentesítésre vonatkozó tárgyalások tavaly nyár végére elakadtak, és azóta sem történt előrelépés.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Az elmúlt napokban több mint száz dzsihadista tért vissza Szíriából a Balkánra – videó

Géza

Elhagyatott vidámparkban gyilkolnak az Iszlám Állam kölykei

Edit

Újabb 12 ponton vezethet be határellenőrzést Ausztria

Edit