Hirmagazin.eu
Főoldal » Ursula von der Leyen: Hibáztunk a koronavírus válság elején
Külföld

Ursula von der Leyen: Hibáztunk a koronavírus válság elején

Egy örökkévalósággal ezelőttinek tűnnek azok az idők, amikor mindenki ment a napi dolgára. Mostanra azonban az olvasók közül néhányaknál tünetek jelentkeznek, sokan ismernek betegeket, és mindannyian aggódunk szeretteinkért – kezdte írását az Európai Bizottság elnöke.

Ursula von der Leyen összefoglalója a Portfolio oldalán jelent meg. Ebben többek között azt írta, hogy Európát eleinte részben sokkolta a láthatatlan ellenség és a példa nélküli méretű és gyorsaságú válság. A kezdeti hibákra ma is fájó visszagondolni.

“De Európa mostanra összefogott. És ezt az összefogást az egész Unióban megnyilvánuló együttérzés hulláma táplálja. Az elmúlt hetekben tanúi lehettünk, hogy nyugalmazott orvosok és ápolók kötelességüknek érezték, hogy segítsenek, és önkéntesek millió állnak készen arra, hogy minden tőlük telhetőt megtegyenek azért, hogy segítséget nyújtsanak. Tanúi voltunk, amint éttermek ételt szállítanak a kimerült egészségügyi dolgozóknak, márkás divatcégek kórházi hálóingeket gyártanak, autógyárak pedig lélegeztetőgépeket állítanak elő.

Ez a rohamosan terjedő szolidaritás képezi Uniónk alapját. És ennek az impulzusnak köszönhetően viszontláthatjuk az igazi Európát”.

Az együttműködő Európát, amely megvalósítja azt, amit egyikünk sem tudna egyedül elérni.

Ezek után felsorolta az unió eddigi intézkedéseit, például az állami támogatási szabályok és a költségvetési előírások lazítását, amelyek segítségével

az uniós intézmények és a tagállamok 2,8 billió eurót tudtak előteremteni a válság leküzdésére

– sehol a világon nem került sor ilyen erőteljes válaszlépésre – írta Ursula von der Leyen. Megemlítette még a munkahelyvédelemre hozott javaslatukat, valamint a megmaradt uniós pénzek felhasználhatóságának kiterjesztését a koronavírus elleni harcra.

Azt írta, ahhoz, hogy a gazdaságunkat kiemeljük a mély válságból,

“jelentős beruházásokra lesz szükség egy európai Marshall-terv formájában, melynek alapzatát egy erőteljes új uniós költségvetésnek kell képeznie”.

Ennek azonban az új helyzet miatt már egy új költségvetésnek kell lennie, ami többek között beruházást jelent a jövőnkbe. “Fordítsuk a pénzt például innovatív kutatásra, digitális infrastruktúrára, tiszta energiára, intelligens körforgásos gazdaságra vagy a jövő közlekedési rendszereire”.

A nehéz helyzetből felemelkedő Európai Unióhoz, az új Európához egy dologra minden másnál nagyobb szükség lesz Ursula von der Leyen szerint: “az európaiaknak akarniuk kell egy olyan közös jövőt, amelyben kiállunk egymás mellett”.

“Amit ma látok Európa szerte, az utat mutat és büszkeséggel tölt el. Európa jövőjét az Olaszországba utazó lengyel orvosok jelentik. Az, hogy a csehek 10 000 maszkot küldenek Spanyolországba és más országokba. A repülőgépek, amelyek Észak-Olaszországból Kelet-Németországba szállítanak betegeket, vagy a vonatok, amelyek átviszik az embereket a határokon túlra, hogy ott kezelhessék őket az intenzív osztályok szabad ágyain. A bolgárok, akik védőeszközöket küldenek az osztrákoknak, és az osztrákok, akik maszkokat küldenek Olaszországba. Az első közös európai orvosifelszerelés-készlet, vagy a lélegeztetőgépek és a tesztkészletek, amelyeket együtt vásárolt meg szinte az összes ország Romániától Portugáliáig, hogy azokat Spanyolországba, Olaszországba és más országokba küldjék” – sorolta az összefogás jeleit.

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet
Forrás: Infostart / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Több csecsemő holttestére bukkantak Bajorországban

Edit

Élve égeti el saját katonáit az Iszlám Állam

Mazsi

Párizsba is eljutott az Iszlám Állam csatatéri drogja

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------