Image default
Sport

Úristen! Magyar sportvezetőt fogadott Ferenc pápa

A Római Katolikus Egyház feje, I. Ferenc pápa általános audienciáján fogadta Murányi Gergelyt, a Nemzetközi Teqball Szövetség diplomáciai és jótékonysági ügyekért felelős vezetőjét. A nemzetközi szövetséget képviselő magyar szakember ezt követően Katarban járt, ahol rászoruló gyermekeknek adta át az adományként felajánlott két Teqball One asztalt.

A 2015-ben hódító útjára indult új sportág vezetői a játék folyamatos népszerűsítése mellett arra is nagy gondot fordítanak, hogy olyan projekteket támogassanak, amelyek a világ különböző pontjain élő rászorulók számára biztosítják a sporthoz, s ezáltal a jobb és egészségesebb élethez jutás lehetőségét. Ferenc pápa ennek a törekvésnek elismeréseként fogadta Murányi Gergelyt és nagyra értékelte a nemzetközi szövetség jószolgálati tevékenységét, amelynek keretében Nigéria, Madagaszkár, Kazahsztán, Burundi, Ukrajna, Kongó, de még a Szentföld rászoruló és árva gyermekei számára is adományoztak asztalokat. A vatikáni látogatás a százszázalékosan magyar fejlesztésű sporteszköz történetének egyik fontos állomásának tekinthető.

Amellett, hogy a labdarúgók felkészülését forradalmasító, 2015-ös bemutatása óta világszerte rekord sebességgel terjedő Teqball javítja és csiszolja a technikai tudást, miközben az állóképességet is fejleszti, tömegsportként is egyre népszerűbb.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Teqball

Hasonló hírek

Hamilton-győzelem, a végén dőlt el a befutó sorrendje

Géza

Junior világbajnokunk van! Gratulálunk a csodálatos sportteljesítményhez! Hirmagazin.eu

Géza

Tragikus hír érkezett! Váratlanul hunyt el a kiváló magyar sportoló

Géza