Főoldal » Ünnepi összefogásra szólít a Magyar Vöröskereszt
Életmód hírek

Ünnepi összefogásra szólít a Magyar Vöröskereszt

Forrás: MTI

Az ünnepek közeledtével a Magyar Vöröskereszt több programon keresztül, többek közt a Mikulásgyárban, a Coca-Cola Karácsonyi Karavánon és a 1359-es adományvonalon várja az adományokat, december 11-én és 12-én pedig kétnapos élelmiszergyűjtést szervez.

Ünnepi összefogásra szólít a Magyar Vöröskereszt
Az ünnepek közeledtével a segélykérők száma sokszorosára nő, hiszen a téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára – olvasható a segélyszervezet közleményében.

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei a Mikulásgyár-akció keretében a fővárosban kettő, vidéken pedig öt helyszínen gyűjtik az adományokat és juttatják el a rászoruló családok számára. A karitatív programhoz bárki csatlakozhat december 4. és 20. között tartós élelmiszercsomagok, tisztító és tisztálkodási szerek, valamint jó állapotú játékok és mesekönyvek leadásával.

A Coca-Cola Karácsonyi Karaván során az önkéntesek Dunaújvárosban, Mohácson, Székesfehérváron, Jászberényben, Egerben, Nyíregyházán, Tiszaújvárosban, Szolnokon, Dunakeszin, Komáromban, Fertősön, Körmenden, Balatonfüreden, Velencén várják a tartós élelmiszeradományokat, édességeket, játékokat és pénzadományokat.

Mindezek mellett a szervezet kétnapos élelmiszergyűjtést is rendez december 11-én és 12-én a Tesco 111 áruházában. A Vöröskereszt 400 önkéntese olyan tartós, nem romlandó élelmiszereket vár, amelyek hosszú távú segítséget jelenthetnek a rászoruló családoknak. A cél 50 ezer kilogramm élelmiszer összegyűjtése, amely így több mint 10 ezer családnak jelenthet segítséget.

A felajánlásokon túl él a Vöröskereszt 1359-es adományvonala is, amelynek hívásával, vagy az adomány szó sms-ben való elküldésével 250 forinttal segíti a humanitárius szervezet téli munkáját.
Az adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei juttatják el a leginkább rászorulóknak még az ünnepek előtt.

 

Hasonló hírek

42 nap szabadság jár ezeknek a dolgozóknak! Évente 8 hét fizetett szabadság jár! Neked is ebben az esetben! ÍGY VEHETED KI! ÚJ SZABÁLYOK, alig páran tudnak róla! ITT VANNAK A FŐSZABÁLYOK!

Mazsi

13 ügyes trükk, ami garantálja, hogy minden nap elegendő vizet fogyassz!

Mazsi

Pánikszerű válás: Ezért menekült ki a férj 15 perc után a házasságból

Mazsi