Hirmagazin.eu
Főoldal » Ünnepi hajókirándulás a Dunán (A cikk videót tartalmaz)
Belföldi hírek

Ünnepi hajókirándulás a Dunán (A cikk videót tartalmaz)

Több mint 1500 nevelőszülő és általuk nevelt gyermek nézhette végig hajókról ma délelőtt az ünnepi vízi és légi parádét. A hajók indulásakor tartott sajtótájékoztatón Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára megköszönte a nevelőszülők nemzetépítő munkáját.

Hangsúlyozta, hogy a nevelőszülők példát mutatnak a társadalmi felelősségvállalásra, hisz nem csupán passzív szemlélői egy társadalmi problémának, hanem segítenek annak megoldásában azzal, hogy amíg egy gyermeket különböző okok miatt nem helyezhetnek vissza vér szerinti családjához, addig megfelelő környezetet biztosítsanak neki. Az államtitkár bejelentette, a nevelőszülői munkát ősztől országos kampány népszerűsíti, melybe ismert emberek, közéleti személyiségek, zenekarok is bekapcsolódnak.

Fotó: Lakatos Péter/MTI

A kampány középpontjában azok a gyermekek állnak majd, akik valamilyen gyámügyi védelem alatt állnak, ez több, mint 23 ezer 8 és 25 év közötti gyermeket és fiatalt jelent. Nekik a következő napokban olyan rajz és videópályázatot ír ki az államtitkárság és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, amelyben kreatívan bemutathatják, hogyan látják az őket körülvevő világot. A kampányhoz figyelemfelhívó, szakmai és szórakoztató események kapcsolódnak majd országszerte, hogy hangsúlyozzák, hogy a nevelőszülők munkája olyan nemzetépítő felelősség, amely a családok megerősítését és megvédést szolgálja.

A kormány elkötelezett a nevelőszülői hálózat működésének megerősítése mellett, így jövőre tovább emelkedik a nevelőszülői hálózatok és a nevelőszülők támogatása, összesen 850 millió forinttal több jut 2019-ben erre a célra. A magyar kormány 2014-ben vezette be a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyt, korábban az egy gyermekről gondoskodó nevelőszülő 15 ezer forintot kapott, ma már ez az összeg 60 ezer forint, három gyermeknél pedig 45 ezerről 120 ezer forintra nőtt ez a juttatás.

Fotó: Lakatos Péter/MTI

A hajókirándulást a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. szervezte.

Forrás: EMMI Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

Hasonló hírek

Bűnösnek mondta ki a bíróság Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt

Edit

Rendőrök segítettek! Dicséret a kapuvári rendőröknek!

Géza

A magyar kormány segítséget kér a migránsok tájékozatásához a németektől

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!