Image default
Külföld

Undorító: turisták rohamozzák a pokoli tornyot

Tömött turistabuszok, szelfiző párok keresik fel a londoni Grenfell-toronyházat, ahol hónapokkal ezelőtt családok égtek bent otthonaikban.

Teljes családok vesztették életüket lángoló lakásaikban – összesen 67 ember, köztük 18 gyerek halt meg júniusban, mikor Londonban kigyulladt a Grenfell-toronyház. Az elszenesedett épület még mindig áll, és sokan úgy tekintenek rá, mint egy turistalátványosságra.

A botrány azután tört ki, hogy a pokoli torony közelében megjelent egy tömött turistabusz, amiről fotózkodó kínaiak áradtak lefele, keresve a legjobb helyeket, ahonnan szelfiket készíthettek a toronnyal. Mikor egy közeli lakó, aki több barátját is elvesztette a tragédiában, rászólt a sofőrre, az azzal védekezett, hogy a kínaiak egészségügyi és biztonsági szakemberek. Ebből azonban egy szó sem volt igaz, az idegenvezető akart a turistáknak kedveskedni ezzel a „nem mindennapi látvánnyal”.

A turistákat rendőrök parancsolták vissza buszba, a sofőrt felfüggesztették, a túravezetőt pedig hazarendelték Kínába. A környék lakói szerint viszont nem ők voltak az elsők, akik turistalátványosságként tekintettek a pokoli toronyra: japán párok tucatjai készítettek már mosolygós fotókat az épülettel a háttérben. Az utcákra ezért már több feliratot is kitettek, amiben azt kérik, hogy ne fotózzák a tornyot, és tiszteljék az áldozatokat, valamint az őket gyászolókat.

De hiába: egyeseknek egy jó szelfi sokkal többet számít, mint 67 ember halála.

 

Forrás: Ripost

Fotó: Europress / Tolga Akmen – AFP

Hasonló hírek

Zavart elméjű ember lehet az egyiptomi gépeltérítő

info

Erős földrengés volt Pápua Új-Guineán

info

Aligátorokat és éjszakai vadászokat vetnek be Szíriában az oroszok

info