Főoldal » Ukrán, orosz és kínai tengerészeket raboltak el kalózok Kamerun partjainál
Külföld

Ukrán, orosz és kínai tengerészeket raboltak el kalózok Kamerun partjainál

Egy német hajózási társaság teherhajójáról a tizenkét fős legénység nyolc tagját vitték el.

Több ukrán, orosz és kínai állampolgárságú tengerészt raboltak el ismeretlenek péntekre virradóra egy német hajózási társaság teherhajójáról Kamerun partjainál – közölték kameruni katonai források és a hamburgi székhelyű MC-Schiffahrt vállalat.

Az MC-Schiffahrt szerint a tizenkét fős legénység nyolc tagját vitték magukkal a kalózok. Az orosz külügyminisztérium közlése szerint három orosz állampolgár is az elhurcoltak között van. Egyelőre nem világos, hogy vannak-e németek a legénység fogságba esett tagjai között.

Az AFP francia hírügynökségnek névtelenül nyilatkozó katonai forrás a német hajózási társaság közlésével szemben korábban azt állította, hogy nyolc ukrán állampolgárról és legalább kilenc kínairól van szó, az elkövetők pedig valószínűleg nigériai kalózok.A tengeri rablók péntekre virradóra jutottak fel a Duala kikötőjében horgonyzó MarMalaita fedélzetére. A szomáliai kalózok főbb csoportjainak felszámolását követően a tengeri bűnözés súlypontja a Guineai-öböl térségére helyeződött át Afrikában. A kalózok rendszerint váltságdíjat követelnek az elraboltakért, akiknek általában megkímélik az életét, máskor a gazdag zsákmány reményében a hajók rakományára fáj a foguk.

A kalózkodás akadályozza a nemzetközi hajózást, és évente dollármilliárdokba kerül a világgazdaságnak.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Ferenc pápa pénzadományt küldött a római hajléktalanoknak

info

Több tucat feltételezett szélsőséges is menedékjogot szerzett a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) brémai kirendeltségén

Géza

ENSZ-főtitkár: el kell kerülni, hogy Líbiában háború robbanjon ki

info