Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Újraéled a lakásmaffia? Megfenyegették az óbudai lakásszövetkezet elnökét..

A piacon állva tapsolták meg bátorságáért, de életveszélyes fenyegetéseket is kapott az óbudai lakásszövetkezet elnöke, aki a lapunknak beszélt a gyanús körülmények között elhunyt idős emberekről.

Az elhunytakkal korábban eltartási szerződést kötöttek, vagy lakottan megvették a lakásukat. Lapunk cikke nagy port kavart.

Új erőre kapott a lakásmaffia? A ripost7 és Tilly László lakásszövetkezeti elnök darázsfészekbe nyúlt, amikor szóvá tette az óbudai gyanús haláleseteket.

Mindenki ezt olvassa most!

Azóta sorra buknak ki a csontvázak a szekrényből: rengeteg kétes lakásszerzési ügy története került ki az internetre.

Az elképesztő esetek több szereplője már nem él, akik pedig a lakásukat megszerezték, úgy gondolhatják, sosem kérik őket számon.

Lapunk egy óbudai társasházi liftbe kikerült figyelmeztetést vett észre: magányos, idős emberek figyelmét hívták fel arra, hogy a környéken már többen elhunytak nem sokkal azután, hogy eltartási szerződést kötöttek. A ripost7-nek a helyi Óbudai 5. Számú Lakásszövetkezet elnöke, Tilly László elmondta, hogy tudomása szerint az elmúlt években több hasonló eset is történt a környékükön.

 

lakásmaffia

Tilly László

Az internetes hozzászólásokból az derül ki, hogy rengetegen tudnak hasonló, a lakásmaffia módszereire emlékeztető lakásszerzésről. Többen el is mondták a történetüket, de a nevüket és arcukat a nyilvánosság előtt nem vállalják: félnek.

„Nem csodálom” – mondta Tilly László. A piacon, ahol vásárolni szoktam, az egyik zöldségesnek azt mondták, hogy ne csodálkozzak, ha golyót kapok a fejembe. Azon viszont meghatódtam, hogy amikor a cikkek megjelenése után először mentem a Kórház utcai piacra, a zöldségesek felállva megtapsoltak.”

Lapunk úgy értesült, az óbudai gyanús halálesetek a rendőrség érdeklődését is felkeltették, vizsgálják, történt-e bűncselekmény.

Még több bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó? Kattints ide, és nézd meg rendőreink, ügyészeink, bíróink, katonáink, mentőseink, tűzoltóink, katasztrófavédelmiseink napi áldozatos munkájáról szóló cikkeinket!

Az internetezők úgy gondolják, hogy nem magányos elkövetőkről van szó, hanem egymást ismerő, rokoni viszonyban álló személyekről. „Évek óta nyílt titok, hogy mit művel ez a család” – írta egy kommentelő az óbudai esetre. De úgy tűnik, az ország többi részén is előfordulnak hasonló esetek.

„A nagynéném 2001-ben került a lakásmaffia karmai közé. Ott a háziorvos adta le a listát azokról az idősekről, akiknek nem volt egyenes ági leszármazottja. Egy családtagom perrel tudta csak visszaszerezni a lakást…” – írta a neten egy kommentelő.

A törvényesség látszatát keltik

A lakásmaffia lényege az, hogy voltaképpen minden törvényesnek tűnik. A 90-es években úgynevezett opciós kölcsönügyleteket írattak alá a tulajdonossal közjegyzőnél, és ennek alapján potom „kölcsönért” cserébe megszerezték a lakást. Most eltartási szerződést kötnek, vagy lakottan, haszonélvezettel terhelten veszik meg a magányos idős ember lakását, lényegesen áron alul. Amikor egy magányos, idős beteg elhalálozik és nincs idegenkezűségre utaló jel, többnyire nem is vizsgálják a halál okát.

ripost

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kihasználta, hogy nyitva maradt a bejárati ajtó: ezt a kőbányai besurranót keresi a rendőrség – Felismeri?

Géza

Sokkoló részletek a győri családirtásról: így élte túl apja ámokfutását a hatéves kislány

Géza

Gépkocsi feltörés-sorozatnak vetettek véget józsefvárosi nyomozóink – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------